Reclamă
Reclamă

Temperaturile din luna iulie 2023 vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Pentru prima săptămână a lunii, ploile vor avea caracter excedentar în vest și nord-vest, urmând ca în restul lunii cantitățile de precipitații să fie apropiate de cele normale.

Conform ANM, aceste estimări meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Ele reflectă media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023. Trebuie menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În regiunile vestice, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, însă în cele sudice și sud-estice, temperatura aerului va avea valori semnificativ mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel normal pentru intervalul respectiv în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul țării va fi excedentar, în special în vest și nord-vest.

Reclamă

Temperaturile medii vor depăși normele climatologice pentru întreaga lună, în special în regiunile sudice. La nivel național, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Mediile valorilor termice vor continua să fie peste cele normale în toate regiunile, mai ales în sud, iar cantitățile de precipitații se vor situa în jurul normelor climatologice, cu o posibilitate de ușor deficit local, în special în zonele montane.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro