România se poate mândri cu unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Turiștii de pe întregul glob pot veni în țara noastră pentru a vedea cele mai spectaculoase locații. 

Agenția americană de presa Bloomberg a fost fondată de mai bine de patru ani și este citită în întreaga lume. Editorii care se ocupă de turism au găsit cele mai spectaculoase 25 de locații din lume pe care să le vizitezi în anul 2022. În top este prezentă și Româania, cu mai multe locații. Acestea sunt Mănăstirile din Bucovina, satele de la Dunăre și cele săsești din Transilvania și Brașov, precum și București. Au adus în discuție și vinul select și preparatele românești, „redescoperite după 40 de ani de guvernare comunistă.”

În ghidul pentru acest an, mai apare insula portugheză Madeira, croazierele în Galapagos și incursiuni în pampasul argentinian sau în distileriile din Țara Galilor. Bloomberg a prezentat și regulile anti Covid valabile în acest moment pentru toate locurile prezente în top. Totodată, au făcut o statistică a numărului de infectați raportându-se la ceea ce a fost anul trecut. Topul a fost făcut aleatoriu, iar România este poziționată pe locul patru, după Insula Madeira (Portugalia); Melbourne (Australia); Costalnegre (Mexic)

„România, care are o suprafață asemănătoare cu statul Utah, este una dintre țările cu cea mai mare diversitate, o variantă mai ieftină pentru cei obișnuiți să viziteze coastele Croației sau ale Muntenegrului.

În nord, în Bucovina, se află mănăstirile pictate, în sud sunt satele de pe Dunăre, unde există producători de vinuri fine și bucătari care prepară bucate alese. E o moștenire bogată, care a fost aproape pierdută după 40 de ani de regim comunist.”, a menționat Bloomberg.

Bucureștiul se află inclus în top

Este menționată și capitala României care este plină de viață, având și cele mai frumoase hoteluri. Bucureștiul poate impresiona prin arhitectura clădirilor, obiectivele turistice care sunt în număr mare, precum și activitățile pe care să le faci oricând.

„Cu bulevarde care redobândesc încet măreția de odinioară și hoteluri de cinci stele, unul fiind deschis anul trecut într-o clădire a fostului palat al Băncii Marmorosch-Blank.”

Booking

Cazările pot satisface toate cerințele și sunt recomandate în Transilvania, la Criș, în județul Mureș sau în Brașov:

„Sunt puncte de plecare elegante pentru excursii de o zi, care pot include culegerea de trufe sau urmărirea urșilor în sanctuare”. 

De pe listă nu lipsește Delta Dunării sau legenda contelui Dracula și a vampirilor care trăiesc în Transilania.

Alte destinații de vis

Pe lista Bloomberg, între cele 25 de destinații recomandate, se mai regăsesc:

 • Pereira (Columbia)
 • Croaziere în Alaska (SUA)
 • Coasta Amalfi (Italia)
 • Distileriile de whisky din Țara Galilor
 • Safari în provincia KwaZulu-Natal (Africa de Sud)
 • Insulele Galapagos (Ecuador)
 • Singapore
 • Insulele Virgine Americane (Marea Caraibelor, SUA)
 • Excursie în pampasul argentinian
 • Insulele Sf. Vincențiu și Grenadinele
 • Safari în Zambia