Toți șoferii din România trebuie să știe aceste reguli! Este obligatoriu! 

Este valabil pentru toți șoferii din România! Cine nu va respecta regulile Codului Rutier 2022 vor fi sancționați dur de către oamenii legii. Este vorba despre obligativitatea privind echiparea autoturismului corespunzător, în special pentru sezonul rece.  

În mai multe zone din România deja au căzut primii fulgi de zăpadă. În acest context, conducătorii auto trebuie să fie atenți, fiindcă dacă ajung aici și nu au mașinile echipate corespunzător, pot primi amenzi usturătoare. Mulți știu că este absolut obligatoriu ca atunci când vine iarna să avem deja montate cauciucurile de iarnă și lanțurile de zăpadă în mașină. Asta nu este tot, însă.  

Accesorii obligatorii pentru sezonul rece

Șoferii sunt obligați, de asemenea, să mai aibă în portbagajul mașinii, pe toată perioada sezonului rece, un săculeț cu nisip și o lopățică. În cazul în care se vor confrunta cu înzăpezirea, atunci să folosească aceste instrumente pentru deszăpezit.  

Șoferii care sunt opriți în trafic de către polițiști și nu au aceste accesorii în portbagaj, riscă să primească amenzi serioase de 9 până la 20 de puncte. Acest lucru nu este tot. Polițiștii rutieri pot, de asemenea, să rețină și certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferul va primi o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. 

Un punct de amendă în anul 2022 este de 145 de lei. Șoferii care nu respectă legea, pot primi amenzi în valoare de 1.305 și 2.900 de lei. 

Colaj Substantial

Se dau amenzi colosale

În ceea ce privește cauciucurile de iarnă, acestea sunt obligatorii după o anumită dată. Totuși, indiferent de momentul din an, șoferii care circulă în zone unde este zăpadă, polei, gheață, trebuie să aibă mașina dotată cu aceste echipamente. 

În același timp, Codul Rutier mai arată și că autovehiculele care au o greutate de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante. În caz contrar și acești șoferi riscă să fie sancționați atunci când sunt opriți în trafic.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.