Anunț important pentru șoferii care conduc în București! Începând de luni, se fac verificări la sânge. 

Viceprimarul Capitalei, Sebastian Bujduveanu, a făcut un anunț important pentru toți șoferii din București. Potrivit oficialului, începând de luni, mașinile companiei Parking, dotate cu camere de filmat, vor începe verificările. Mai clar, acestea vor verifica dacă șoferii au plătit parcarea în zona centrală a Bucureștiului. 

„Am digitalizat serviciul de Parking. Primele maşini full electrice, cu camere de filmat digitale, au venit în municipiul Bucureşti. Aceste maşini vor ieşi în stradă începând de săptămâna viitoare să vadă dacă aţi plătit parcarea”, a anunţat, vineri, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook. 

Anunț important pentru șoferi! Se fac verificări începând de luni

În luna octombrie a anului trecut, Compania Municipală Parking a anunțat două licitații pentru achiziția de parcometre. Valoarea estimată a acestora era de 10.928.100 lei. De asemenea, a mai fost vorba și de autoutilitare şi autoturisme în valoare estimată de 3.065.000 lei – 18 autoturisme cu motor electric, o autoutilitară tip furgon cu rampă manuală din aluminiu, un autoturism hibrid şi un autoturism cu motor electric capacitate mare.  

În luna septembrie 2022 a mai fost vorba de alte două licitații. Acestea vizau materiale de semnalizare și soluții de monitorizare și verificare video. 

Este valabil pentru toți șoferii din București! Se întâmplă de luni, 23 ianuarie 2023. Se fac verificări la sânge!
Sursa: Social Media

Cât costă parcarea în București

La finalul lunii decembrie, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că tarifele diferențiate pe zone pentru parcarea în centrul Capitalei vor fi eliminate. Consiliul General al Bucureștiului a aprobat un tarif unic de 5 lei, pentru toate parcările publice din oral. Așadar, vestea bună pentru șoferi este că parcarea se va ieftini de la 10 lei la 5 lei. Pe de altă parte, vestea proastă este că în zonele mai puțin centrale parcarea crește, de la 2,5 lei, la 5 lei. Măsura aceasta va intra în vigoare de la data de 1 martie 2023. În continuare, mașinile electrice și hibrid vor avea parte de parcare gratuită. 

Așadar, din luna martie, începând de luni până vineri, în intervalul orar 08:00- 20:00, parcarea va costa 5 lei pe oră, peste tot în Capitală. Există și un abonament pentru persoanele nevoite să plece mereu cu mașina. Un abonament costă 30 de lei pe zi, sau 500 de lei pe lună. 

Riveranii vor putea plăti 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an abonamentul.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.