Sorin Bontea, juratul de la ,,Chefi la cuțite” a vorbit despre debutul său în lumea preparatelor culinare. Cum a început totul și unde a lucrat în tinerețe, a povestit chiar el

Sorin Bontea este un bucătar de renume, pasionat de arta culinară și tot ceea ce înseamnă umor. Juratul emisiunii ,,Chefi la cuțite”, difuzată de postul Antena 1, este extrem de cunoscut, însă rezervat în ceea ce privește viața personală.

Juratul a vorbit despre cum a luat naștere pasiunea lui pentru gătit. Nu mulți sunt cei care cunosc faptul că a lucrat, pentru început, ca ajutor de bucătar. După ce s-a întors din armată a început să lucreze ca bucătar și să aibă proprii lui bani.

Chef Sorin Bontea, despre începutul său ca și bucătar

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat, juratul a povestit cum a luat naștere drumul său în lumea culinară.

,,Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate.

Social media

Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul.”, a povestit Sorin Bontea, în cadrul podcast-ului lui Mihai Morar.

CITEȘTE ȘI – Asta-i pentru nostalgici! Cum arăta Sorin Bontea în urmă cu 10 ani când a debutat în televiziune

A fost bucătar pe vase de croazieră și a văzut aproape întreaga lume

Meseria de bucătar are mai multe avantaje. Unul dintre ele este acela că poți călători în întreaga lume, făcând ceea ce îți place.

Sorin Bontea a povestit că a lucrat și pe vase de croazieră. A reușit să viziteze cam tot ceea ce se putea. Însă cel mai important este că a învățat să fie disciplinat.

colaj substantial

,,Am lucrat pe vase de croazieră. Unii spun că este rău, alţii spun că este bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial.

Ideea este că eu am avut un foarte mare avantaj că în orice port m-am dat jos şi am gustat din ce se gătea acolo. Eu zic că asta m-a ajutat foarte mult în carieră. În plus, am văzut cam tot ce se poate vedea în lumea asta. N-am văzut India”, a adăugat juratul de la ,,Chefi la cuțite”.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!