Reclamă

S-au schimbat regulile! Primăria Capitalei, instituție condusă de primarul Nicușor Dan, a elaborat un regulament special în ceea ce privește deplasarea pe trotineta electrică. În anumite locuri oamenii nu vor mai avea voie să circule cu acest mijloc de transport, iar cei care nu respectă legea vor fi sancționați dur. 

Reguli noi pentru trotinetele electrice în București

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport extrem de util pentru bucureșteni, în contextul traficului din ce în ce mai aglomerat. Deși sunt potrivite pentru evitarea cozilor interminabile de mașini, cei care circulă cu trotinetele electrice sunt predispuși la incidente grave. În anul 2021, de exemplu, peste 300 de oameni au fost răniți grav în accidente cu trotinetele electrice. De asemenea, zeci de persoane și-au pierdut viața în astfel de accidente. Primăria Municipiului București a luat o decizie în acest sens și a propus noi reguli de circulație. 

Așadar, potrivit noului regulament al PMB, cei care circulă cu trotinetele electrice nu vor mai avea voie să le utilizeze în parcuri sau în grădinile publice. De asemenea, accesul este limitat și pe trotuar. Oamenii vor avea voie să circule cu trotineta electrică doar acolo unde sunt amenajate piste speciale destinate bicicliștilor sau celor care au trotineta electrică. Dacă nu există pistele respective, atunci persoanele sunt obligate să circule cu trotinetele electrice numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. 

Este strict interzis să faci asta în București! Vei fi amendat pe loc!

Amenzi de până la 400 de lei

Există o veste proastă și pentru firmele care închiriază trotinete electrice. Acestea vor plăti taxe. Este important de precizat, de asemenea, că trotineta electrică va trebui lăsată numai în anumite zone. Nimeni nu are ore să staționeze acest mijloc de transport în stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni, pe stațiile verzi sau pe carosabil. 

Persoanele care nu respectă legea ar putea primi amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei. De asemenea, firmele care le închiriază sunt obligate să le ridice din zonele unde sunt staționate neregulamentar. Pe de altă parte, companiile trebuie să aibă o asigurare obligatorie în caz de accident.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro