Reclamă

Agenţia Europeană a Medicamentului a venit cu noi vești în ceea ce privește doza de „booster” a serului Johnson & Johnson. Miercuri, a fost anunțat că vaccinul împotriva Covid-19 al Johnson & Johnson poate fi folosit drept doză suplimentară.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul poate fi folosit drept doză ”booster”, la două luni după vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 18 ani cu Janssen.

„Această recomandare are loc după ce date au arătat că vaccinarea cu o doză ”booster” de vaccin anti-Covid Janssen administrată la cel puţin două luni după prima doză la adulţi a antrenat o creştere a anticorpilor împotriva SARS-CoV-2”, anunţă într-un comunicat EMA.

Mai mult, Comitetul Medicamentelor de Uz Uman (CHMP) al EMA a conchis că vaccinarea cu o doză ”booster” a vaccinului Johnson & Johnson poate avea loc după vaccinarea cu un vaccin cu ARN mesager dintre cele autorizate în UE, Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Autoritățile sanitare europene au arătat că administrarea unui ”booster” diferit de vaccinul folosit la vaccinarea completă conduce, în unele cazuri, la un răspuns imunitar mai puternic.

Este oficial! EMA: Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat ca doză ”booster”
Pexels

Varianta Omicron se răspândește în România

De câteva luni specialiștii au recomandat doza „booster” a vaccinului anti-covid, mai ales având în vedere că virusul continuă să capete noi mutații. Această doză oferă protecție sporită. Ultima variantă a coronavirsului este Omicron și a început să apară deja și în România. În prezent, bilanțul arată 11 cazuri de contaminare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, marți, că Omicron, se răspândește mai reped decât tulpinele anterioare și poate deveni varianta predominată.

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am văzut la nicio variantă anterioară”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pentru România, specialiștii anunță că urmează o creștere a numărului de noi cazuri, mai ales după sărbători.

„După sărbători este posibil să fie o creștere a numărului de cazuri și în România, interacțiunile de sărbători duc mereu la creștere, așa că ele trebuie să fie în familia restrânsă, să luam în calcul riscul.

În legătură cu o transmitere comunitară accelerată, spre 1 februarie ar putea fi o creștere importantă”, a declarat medicul Adrian Marinescu, directorul medical de la „Matei Balș”.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro