Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege care prevede, printre altele, creșteri de salarii pentru angajații Caselor de Asigurări de Sănătate, devenind astfel for decizional.

Această decizie a dus la anularea protestului planificat de angajați, inclusiv cei din alte zone ale țării, care urmau să aibă loc în Piața Victoriei, conform anunțului făcut de Blocul Național Sindical.

Cresc salariile angajaților CNAS

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților este un pas important în îmbunătățirea condițiilor de muncă și a remunerației pentru angajații din sistemul de asigurări de sănătate.

Acesta are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, proiectul de lege propune modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, aprobată prin Legea nr. 184/2015, cu modificările și completările ulterioare, precum și stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul sănătății.

Bani, copaci,

În urma votului final din Camera Deputaților, proiectul de lege a fost adoptat cu o largă majoritate, înregistrându-se 203 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 55 de abțineri, în timp ce un deputat nu a participat la vot.

Aceasta reprezintă o etapă importantă în procesul legislativ, iar proiectul de lege urmează să fie trimis spre promulgare.

Reprezentanții Blocului Național Sindical au menționat că unii angajați ai Caselor de Asigurări de Sănătate din alte zone ale țării au ajuns în București pentru a participa la proteste și au așteptat în Parcul Carol rezultatul votului din Camera Deputaților.

Inițial, se planificau pichetări la Ministerul Sănătății și la Guvern, însă sindicaliștii au decis ulterior să protesteze doar în Piața Victoriei, începând cu ora 12:00.

Cu toate acestea, în urma adoptării proiectului de lege în Camera Deputaților, acest protest a fost anulat, deoarece obiectivele propuse de sindicate au fost în mare parte îndeplinite prin adoptarea legii.

Această decizie a fost salutată de către angajații din sistemul de asigurări de sănătate, care au văzut în adoptarea proiectului de lege un pas important către îmbunătățirea condițiilor de muncă și a remunerației.