Veste importantă pentru o anumită categorie de români! Vor primi 100 de lei în plus la salariu, începând din această lună. 

De la începutul lunii ianuarie 2023, românii care au copii pot primi 100 de lei în plus, ca „alocație” de la stat pentru cei mici. Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil în parte. Iată ce trebuie să facă aceștia pentru a primi sumele de bani. 

Una dintre condiții pentru a primii banii respectivi este ca cel puțin un părinte să lucreze cu forme legale. Pentru a intra în posesia celor 100 de lei, lunar, părinții trebuie să facă un dosar care să cuprindă mai multe documente. 

100 de lei în plus pentru acești români

Federația Națională a Părinților informează că părinții salariați primesc o deducere personală suplimentară de impozit pentru fiecare copil care urmează o formă de învățământ. În acest sens, indiferent de salariul pe care îl au, aceștia vor primi o deducere personală suplimentară din impozit pe venit de 100 de lei, pentru fiecare copil care este înscris la creșă, grădiniță sau școală.  

Colaj Substantial

Care sunt condițiile

Pentru a primi banii respectivi, părinții trebuie să completeze anumite documente. Așadar, dacă copilul este întreținut de ambii părinți, deducerea personală se va acorda doar unuia dintre aceștia. Pentru a primi acești bani, părintele trebuie să prezinte documentul care să ateste înscrierea copilului într-o unitate de învățământ și o declarație pe proprie răspundere. 

În cazul în care părintele are mai multe locuri de muncă, atunci acesta trebuie să declare că nu beneficiază de astfel de deduceri de la un alt angajator. 

„(13) În situația în care părintele desfășoară activitate la mai mulți angajatori, în plus față de documentele prevăzute la alin. (12), părintele care beneficiază de deducerea personală suplimentară prevăzută la alin. (10) lit. b) are obligația să declare că nu beneficiază de astfel de deduceri de la un alt angajator”, se mai arată în textul OUG. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.