Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, este în centrul unui scandal colosal, după ce a lovit o enoriașă. 

După scandalul preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual mai multe enoriașe, BOR se află în centrul unui alt eveniment neplăcut. Mai exact, părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost filmat când a lovit cu putere o femeie, peste față. De la lovitură, femeia a căzut din picioare.  

În cazul părintelui Calistrat Chifan, arhiepiscopia Iașilor a decis să îl oprească pe preot de la slujirea celor sfinte, până la finalizarea anchetei. 

Părintele Calistrat nu mai are voie să slujească

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident”, a precizat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. 

Constantin Sturzu a mai transmis că o astfel de situație produce multă durere și întristare.  

Părintele Calistrat Chifan, despre cele două surori: Măciucă isterică nemăritată!

Părintele Calistrat Chifan a fost filmat când a lovit o enoriașă cu putere, peste față. Deși erau multe persoane în jur, și cu toate că femeia a căzut la pământ, nimeni nu a sărit în ajutorul acesteia. După cele întâmplare, părintele a avut o primă reacție, extrem de dură la adresa celor două surori. El insinuează că femeile au o problemă psihică.  

Este interzis! Lovitură totală pentru părintele Calistrat: Nu mai are voie să facă acest lucru!

„ Mănăstirea noastră o cunoaște atâta lume, vin oameni de peste tot, și vii tu – o măciucă de asta isterică nemăritată – să faci teatru în față la 500 de oameni?”, a replicat părintele Calistrat. 

Pe de altă parte, cele două surori au transmis un comunicat de presă în care și-au spus varianta lor, total diferită de cea a preotului. Mai exact, ele susțin că stăteau de vorbă liniștite cu o altă femeie, când, dintr-o dată, duhovnicul ar fi venit din senin și ar fi început să o lovească pe una dintre ele. 

Povești total diferite

Ele susțin că deși preotul era înconjurat de mai mulți preoți, el a continuat să dea în femei, fără a interveni nimeni în apărarea lor. Mai mult decât atât, un alt preot s-a năpustit asupra uneia dintre surori și i-a smuls telefonul din mână, după care l-a izbit cu putere de ciment. 

Părintele Calistrat, însă, spune altceva. Mai clar, el susține că el vorbea calm cu cele două femei, însă ele îl filmau. Când s-a îndreptat spre una dintre ele pentru a-i lua telefonul, cealaltă i-a pus piedică. Părintele a căzut și s-a lovit de trotuar. Cele două femei spun, însă, că duhovnicul și-a pierdut echilibrul când încerca să le lovească. 

Rămâne de văzut la ce concluzie va ajunge Poliția Română, după ce va face mai multe cercetări.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.