Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre o problemă extrem de gravă cu care se confruntă România!  

Premierul României, Nicolae Ciucă, a vorbit despre o problemă deosebit de gravă cu care se confruntă țara noastră, și anume: scăderea natalității. El a vorbit despre ordinul semnat de către ministrul Familiei, Gabriela Firea, și ministrul Muncii, Marius Budăi, cu privire la Normele de aplicare a “Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”.  

Premierul spune că s-a lucrat foarte mult la acest proiect, iar după ce va trece demersul birocratic se vor implementa măsurile potrivite pentru creșterea natalității. Oficialul susține că scăderea natalității este o problemă foarte gravă. În opinia lui Ciucă, guvernanții sunt cei care trebuie să vină cu soluții pentru combaterea acestui fenomen.  

Problemă gravă în România

Cu ajutorul acestui proiect, spune Ciucă, cei care își doresc copii, vor putea beneficia de sprijin financiar pentru fertilizările in vitro. De asemenea, autoritățile au început să lucreze și la construcția de creșe în România. Nicolae Ciucă spune că în acest moment, în programul de construcție, fac parte 124 de creșe, în toată România.  

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că autoritățile discută deja despre asigurarea condițiilor pentru educație timpurie pentru cuplurile tinere. În acest context, vor fi asigurate 150 de centre de zi.   

„Avem ceea ce ne trebuie, avem resursa financiară, am avut și beneficiem de efectele măsurilor economice luate la nivelul Guvernului pentru ca bugetul de stat să poată să dispună de resursele financiare pentru a putea susține astfel de proiecte”, a încheiat Nicolae Ciucă. 

Colaj Substantial

În 2021 s-au născut cei mai puțini copii

Potrivit ultimelor cifre furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS), populația țării se află din nou în scădere. Potrivit sursei citate, anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul deceniu, în România. Mai exact, în anul 2021 s-au născut sub 180.000 de copii. În anul 2020 s-au născut puțin peste 200.000, dar și acest număr este unul foarte mic.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.