Marea cântăreață de origine suedeză Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit la vârsta de 61 de ani, după o luptă de 17 ani cu cancerul. Anunţul oficial a fost făcut de pagina oficială a formaţiei Roxette.

„Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis managera cântăreţei, Marie Dimberg.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0[/embedyt]

Marie Friedriksson s-a născut pe 30 mai 1958, în sudul Suediei. În anul 1986, alături de Per Gessle, a format trupa Roxette, devenită cunoscută la nivel mondial într-un timp record, pentru piese precum „Listen to Your Heart”, ”It Must Have Been Love” , Fading Like a Flower, Joyride, şi altele.

Per Gessle a transmis un mesaj prin care îşi exprimă condoleanţele şi tristeţea: „Transmit toată dragostea mea ţie şi familiei tale. Nimic nu va mai fi la fel fără tine!”.

În 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală și a urmat un tratament oncologic agresiv. Ea a suferit şi o operaţie pe creier.

În 2009, artista și-a revenit și a reușit să se întoarcă pe scenă, însă câţiva ani mai târziu, în 2016, starea ei de sănătate s-a înrăutățit, iar la insistenţele medicilor şi a celor dragi, artista s-a retras de pe marile scene.