Celebra cântăreață Loretta Lynn, una dintre vocile puternice ale muzicii country, s-a stins din viață

Sunt zile de doliu în lumea muzicală. Una dintre cele mai mari artiste, câștigătoare a trei premii Grammy, s-a stins din viață. Trecerea în neființă a acesteia a adus multă tristețe. Artista a lăsat în urmă melodii emblematice și o mulțime de fani îndoliați. Anunțul trist al decesului a fost făcut de către familie.

Celebra cântăreață Loretta Lynn, una dintre vocile puternice ale muzicii country, s-a stins din viață. Aceasta a decedat la vârsta de 90 de ani, în locuința ei din Hurricane Hills, Tennessee. Anunțul tragic al decesului a fost făcut chiar de către familia artistei. Printr-un comunicat de presă aceștia au anunțat că s-au despărțit de Loretta Lynn.

„Prețioasa noastră mamă, Loretta Lynn, a murit liniștită în această dimineață, 4 octombrie, în somn, acasă, în iubita ei fermă din Hurricane Mills.”, a transmis familia cântăreței.

De-a lungul carierei sale muzical Loretta Lynn a obținut numeroase titluri de onoare și premii, printre care și prestigioasa Medalie Prezidenţială a Libertăţii, cel mai înalt premiu civil al naţiunii, prezentat de Barack Obama în 2013.

„A dat voce unei generații. Cântând despre ceea ce nimeni nu voia să vorbească și spunând ceea ce nimeni nu voia să se gândească.”, spunea Barack Obama.

Este doliu în lumea muzicală! O artistă s-a stins din viață. „A dat voce unei generații…”
Social media

Loretta Lynn, o carieră vastă

Loretta Lynn a devenit o legendă a muzicii country. Aceasta a avut curajul să abordeze și să vorbească prin melodiile ei despre teme controversate la acea vreme. Aceasta a cântat despre sexualitatea femeilor. A abordat teme precum divorțul și bărbații infideli și nu de puține ori a trebuit să lupte pentru ca melodiile sale să ajungă la public.

„Cântecele mele erau ceea ce voiam să aud şi ştiam că este ceea ce şi alte femei voiau să audă. Eu nu am scris pentru bărbaţi, am scris pentru noi, femeile. Şi bărbaţilor le-a plăcut.”, declara Loretta Lynn, în anul 2016.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistei se numără: „The Pill”, „Rated X”, „You’re Looking at Country”, „Don’t Come Home a Drinkin” şi „You Ain’t Woman Enough”.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.