Guvernul României pregătește noi măsuri importante pentru români pentru anul viitor. 

Guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, pregătește noi măsuri importante pentru anul viitor. Oamenii trebuie să știe că deși vor fi crescute pensiile și salariile, în același timp, vor fi crescute și taxele și impozitele. 

Până la finalul lunii în curs Guvernul se ocupă de pregătirea bugetului pentru anul 2023. Conform Antena3.ro, cifrele arată bine la nivel macro, însă creșterile de venituri pe care vrea să le facă Guvernul Ciucă se vor lovi de inflație, așadar, românii nu vor simți prea mult ajutorul oferit de stat. 

Vor fi și unele măsuri destul de dure pentru anumiți oameni. În unele localități, taxele locale se vor majora cu până la 50%. Așadar, iată care sunt cifrele pe care se construiește bugetul pentru anul 2023, conform Antena 3. 

Cifrele pe care se construiește bugetul țării pentru 2023  

  • deficit bugetar 2023: 4,4% din PIB  
  • deficit bugetar 2022: 5,7% din PIB  
  • creștere economică 2023: 3%  
  • creștere economică 2022: 2,8%. 

De creșterea salariilor vor beneficia polițiștii, profesorii, angajații Institutului Național de Statistică, da și alte categorii de bugetari care nu au ajuns la nivelul grilei de salarizare din anul 2022. Printre alte măsuri pregătite de stat sunt următoarele: pensiile speciale ale primarilor vor mai suferi așteptare încă un an de zile. De asemenea, vor crește taxele locale cu aproximativ 50%. Pensiile românilor vor fi majorate cu 100%.  

Este cât se poate de clar! Doar acești români vor primi mai mulți bani în 2023. Vezi despre cine este vorba

În același timp se vor debloca angajările la stat. Totodată, salariul minim va crește de la 3.000 de lei, iar alocațiile vor fi majorate de la 243 de lei la 300 de lei. 

Și impozitele vor crește destul de mult, din păcate. Dacă în prezent se plătește suma de 300 de lei pentru un apartament, începând de anul viitor, impozitul va fi 450 de lei. Pensiile vor crește și ele cu cel mult 170 de lei. De exemplu, dacă un pensionar ia acum 1.600 de lei, odată cu majorarea va primi 1.776 de lei.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.