Un nutriționist de la prestigioasa universitate Harvard a fost întrebat care este cea mai bună vitamină pentru a menține creierul sănătos și tânăr și pentru a-l proteja în fața bolilo neurologice care pot apărea odată cu creșterea vârstei. 

Uma Naidoo a spus care sunt alimentele pe care le consumă zilnic și a dezvăluit, de asemenea, care este cea mai bună vitamină pentru sănătatea creierului. 

Nutriționist: Lipsa vitaminei B12 cauzează problemele cognitive

Nutriționistul spune că cel mai important este complexul de vitamine B. Acesta susține că depresia, demența și alte boli neurologice sunt adesea asociate cu o deficiență de vitamine B.  

„Lipsa vitaminei B12 este cauza cea mai frecventă pentru problemele cognitive, mult mai frecventă decât credem, în special în rândul vârstnicilor care trăiesc singuri și nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajarethinam, psihiatru. 

Conform acestuia, există opt vitamine B diferite, iar fiecare are propriile beneficii pentru sănătate.  

Există vitamina B1, care este extrem de importantă pentru funcția de bază a celulelor omului și pentru metabolismul nutrienților pentru energie. Vitamina B2 ajută la dezvoltarea celulelor la producerea de energie și la descompunerea grăsimilor. De asemenea, este și vitamina B3, care este un antioxidant care ajută la reducerea inflamației în exces.  

Este bine de știut! Ce trebuie să mâncăm zilnic pentru a ne menține creierul sănătos și tânăr

Care sunt cele mai importante vitamine pentru creierul nostru

Specialistul a mai vorbit despre vitamina B5, care este esențială pentru producerea unui compus molecular numit coenzima a care ajută enzimele corpului nostru să descompună acizii grași pentru energie. De asemenea, această vitamină este una dintre cele mai importante vitamine în susținerea sănătății creierului. 

Există și vitamina B6, care este cunoscută pentru rolul său în prevenirea bolilor, fiindcă nivelurile adecvate ale acestei vitamine sunt asociate cu un risc mai mic de apariție a cancerului. Această vitamină ajută la multe reacții chimice din organism care susțin funcția, imunitare și sănătatea creierului. 

Vitamina B7 reglează circuitele celulare pentru o comunicare rapidă și eficientă în întregul organism. B9 este o vitamină cheie pentru susținerea sănătății creierului și a sistemului neurologic, precum și pentru susținerea detoxifierii celulare. 

Ce trebuie să mâncăm zilnic

Vitamina B12 este esentiala pentru formarea globulelor roșii și ADN-ului, precum și pentru a susține dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos. 

Medicul nutriționist a precizat că vitaminele B sunt printre cele mai ușor de introdus în dietă, deoarece alimentele bogate în această vitamină le conțin de obicei pe toate. Acesta susține că regimul alimentar zilnic trebuie să conțină ouă, iaurt, somon, semințe de floarea soarelui, linte, fasole, spanac sau varză.