Reclamă

Există o artă în a proiecta cel mai bun mediu de dormitor pentru somn.

Puteți reduce luminile, vă revopsați pereții într-o nuanță liniștitoare și vă puteți bucura de așternuturi confortabile. Medicina orientală și practicile spirituale sugerează că s-ar putea să faci și mai multe. Până la ajustarea direcției în care dormi.

În ce direcție este cel mai bine să dormi?

Colaj Substantial

Conform tradițiilor antice, cum ar fi vastu shastra, cea mai bună direcție pentru a dormi este spre sud. Această teorie este susținută și de unele cercetări recente. Aceasta înseamnă că atunci când stai întins în pat, capul tău este îndreptat spre sud. Iar picioarele tale sunt îndreptate spre nord.

De ce este sudul cea mai bună direcție de dormit?

Unele cercetări au descoperit că animalele, cum ar fi vitele și căprioarele, își aliniază în mod natural corpul în direcția nord-sud atunci când mănâncă sau se odihnesc. În plus, cercetările preliminare arată că atunci când oamenii trec la somn în direcția sud, tensiunea arterială scade și calitatea somnului se îmbunătățește.

Câmpul electromagnetic al Pământului poate oferi o explicație pentru acest lucru, potrivit unor cercetări și vastu shastra.

Vastu shastra este o tradiție arhitecturală străveche care provine din India. Practicanții văd clădirile ca organisme vii care pot fi proiectate în armonie cu energia universului. Conceptul se bazează pe mitologia și credințele hinduse. Cum ar fi corpul uman care are propriii poli nord și sud, similar Pământului.

Studii

Deși nu există cercetări care să conecteze durerile de cap și direcția somnului, există unele dovezi că somnul spre sud poate reduce riscul de hipertensiune arterială. Un studiu a comparat persoanele care au dormit în direcția est-vest față de direcția nord-sud. După o perioadă de trei luni, cei care au dormit în orientare nord-sud au avut o tensiune arterială mai scăzută. O calitate mai bună a somnului și un somn mai lung în general. Drept urmare, cercetătorii au concluzionat că somnul în aliniament cu câmpul electromagnetic al Pământului ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

Un studiu recent a arătat modificări ale undelor cerebrale ale participanților atunci când aceștia au fost expuși la câmpuri electromagnetice manipulate. Sugerând că oamenii ar putea fi sensibili la energia magnetică a Pământului. Cu toate acestea, studii mai vechi care au expus oamenii la câmpuri magnetice în timpul somnului au descoperit că acestea nu au avut niciun efect asupra calității somnului lor. Așa că mai sunt necesare cercetări în acest domeniu.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro