Subiectul celui mai recent documentar bazat pe scandal al Netflix nu a fost niciodată acuzat de crimele relatate în filmul șocant.

La prima lor întâlnire, în ianuarie 2018, Simon Leviev a luat-o pe Cecilie Fjellhøy într-un avion privat de la Londra la Bulgaria doar pentru o noapte.

Se întâlniseră pe Tinder și, după o întâlnire la cafea la hotelul lui, își exprimase regretul că trebuia să plece într-o călătorie de afaceri. Dar poate că și-ar dori să i se alăture? Și-a căutat pe Google întâlnirea. El era fiul „regelui diamantelor” Lev Leviev, un faimos oligarh ruso-israelian al diamantelor.

Ea s-a dus repede acasă și și-a făcut bagajul în timp ce șoferul lui aștepta. A fost începutul unei relații vârtej care, în cele din urmă, avea să o lase cu inima zdrobită, înșelată și cu datorii de peste 200.000 de dolari.

Cel mai recent documentar despre crime adevărate de la Netflix, The Tinder Swindler. Îi permite lui Cecilie, împreună cu Pernilla Sjöholm și Ayleen Charlotte – doar trei dintre numeroasele victime ale lui Simon Leviev – să-și spună poveștile.

1.Cum a început

”Escrocul de pe Tinder” se reinventează. Simon Leviev are de gând să se folosească de celebritate
Instagram

Născut Shimon Hayut în Bnei Brak, un oraș la est de Tel Aviv, Simon Leviev și-a schimbat numele. Dar de fapt nu a avut nicio legătură cu familia israeliană a magnatului diamantelor. El a fugit inițial din Israel în 2011 pentru a evita să meargă în judecată pentru infracțiuni legate de fraudă pe care le-a comis la vârsta de 20 de ani și s-a îndreptat spre Finlanda. Unde a început să conducă schema prezentată acum în noul documentar Netflix. În 2015, a ispășit 2 ani în închisoare finlandeză după ce a escrocat trei femei, iar la eliberarea sa în 2017, s-a întors în Israel. Înainte de a putea fi arestat, a scăpat din nou, întorcându-se înapoi în Europa, unde Escrocul Tinder reia povestea Ceciliei.

Schema lui, conform noului document Netflix, era următoarea: avea să întâlnească femei pe Tinder. Să le facă să creadă că este un moștenitor bogat care lucrează în periculoasa afacere cu diamante și să înceapă relații la distanță.

În tot acest timp, el „călătorește pentru muncă”. Și trăia din belșug din banii țintei sale anterioare. După ce se întâlnea cu o femeie de ceva vreme, îi explica că este în pericol. Prietenele lui i-au trimis cărți de credit. Au luat împrumuturi și linii de credit și chiar i-au zburat valize cu numerar retrase la vremea lui în nevoie. Le-a promis că le va plăti înapoi.

Bineînțeles că l-au crezut, era prințul diamantelor, zbura în privat peste tot, stătea la cele mai elegante hoteluri și picură mereu în haine de designer. Și le-a plătit înapoi: cu cecuri care au revenit. Sau ceasuri false și transferuri bancare care nu au trecut niciodată.

2.Ce face acum

În prezent, în vârstă de 31 de ani, Simon Leviev trăiește ca un om liber în Israel. Potrivit poveștilor Instagram prezentate în The Tinder Swindler. Înainte ca documentarul să ajungă pe Netflix, contul său era activ cu aproape 100.000 de urmăritori. Deși era setat la privat. Dar, pe măsură ce documentarul a câștigat popularitate în ultimele zile, Simon și-a dezactivat Instagram cu totul.

Înainte de a șterge contul, el a scris: „Vă mulțumesc pentru toată susținerea dumneavoastră. Îmi voi împărtăși partea mea din poveste în următoarele zile. Când voi găsi cel mai bun și mai respectuos mod de a o spune. Atât părților implicate, cât și eu însumi. Până atunci, vă rog să păstrați mintea și inima deschise.”

Simon Leviev nu a fost acuzat pentru nicio infracțiune care ar fi putut avea loc în afara Israelului, inclusiv înșelarea lui Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm. Sau Ayleen Charlotte, care apar în documentul Netflix. Potrivit The Times of Israel, el ar fi escrocat aproximativ 10 milioane de dolari de la victimele de pe întreg continentul doar în perioada 2017-2019. Cecilie, Pernilla și Ayleen încă își plătesc datoriile.