Reclamă
Reclamă

Un tânăr de 29 de ani din judeţul Constanţa a fost reținut de poliţişti pentru înşelăciune în formă continuată, după ce și-a creat o identitate feminină falsă pe reţelele de socializare și a păcălit mai mulţi bărbaţi să-i trimită bani, suma totală a prejudiciului fiind de 42.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, pe 15 noiembrie 2023, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi, prin plângere, de un bărbat de 48 de ani, care a declarat că, în perioada 2019 – septembrie 2023, persoane necunoscute, folosind o identitate feminină falsă, l-au indus în eroare și i-au solicitat diferite sume de bani, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat bărbatul de 29 de ani ca fiind suspectul în acest caz, conform Agerpres. De asemenea, s-a aflat că, în perioada ianuarie 2019 – noiembrie 2023, bărbatul a reușit să înșele alte opt persoane, cu vârste între 29 şi 48 de ani, utilizând același mod infracţional.

Reclamă

„În perioada menționată, suspectul a câștigat încrederea victimelor pe fondul unor presupuse relații și le-a solicitat diverse sume de bani”, se precizează în comunicat. Astfel, prejudiciul total creat este de aproximativ 42.000 de euro.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraţilor în cursul zilei de vineri, cu propunerea legală corespunzătoare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro