Contextul actual îi supune la grea încercări și pe cei care sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Un medic din Constanța a operat o fetiță de apendicită deși era pozitivă COVID. Cadrul medical a mărturisit că s-a temut că se va infecta la randul sau cu SARS-COV2.

Chirurgul pediatru Florin Daniel Enache alături de echipa sa din cadrul Spitalului Județean din Constanța a intrat în sala de operație și a salvat viața unei fetițe care suferea de apendicită acută. Deși micuța a fost confirmată pozitiv, cadrele medicale s-au mobilizat pentru a-i salva viața.

”Nu s-a pus niciodată probema să nu o operăm.” a declarat chirurgul.

Pentru a duce la capăt în siguranță intervenția, medicul a folosit mai multe echipamente de protecție simultan.

„Pe lângă echipamentul uzual, am purtat combinezon, 3 perechi de mănuși, 3 rânduri de halate sterile, câte două măști, papuci de sală, câte două rânduri de șoșoni sterili și unii dintre cei din echipă au simțit nevoia să se protejeze suplimentar și pe lângă acești șoșoni, și-au acoperit picioarele și cu saci din plastic. Nu puteam să respir, transpiram din toți porii, mâinile îmi transpirau și erau foarte reci, nu îmi mai simțeam degetele. Am fost nevoit să iau o pauză de câteva secunde pentru că nu mai puteam să suturez operația”, a declarat dr. Florin Daniel Enache.

Operația a durat 40 de minute, însă medicul constănțean susține că a fost nevoit să se oprească din 10 în 10 minute.

”Simțeam că mă sufoc” a mărturisit chirurgul pediatru.

Fetița care a fost supusă intervenției chirurgicale a călătorit alături d eparinti în straintate.În urmă radiografiei la plămâni, medicii au constatat numeroase modificări la nicel celular. Ulterior, copilul a fost testat pozitiv COVID-19.

 

În această perioada medicii din întreagă țară sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Chirurgul constănțean care a operat-o pe micuța povestește că în momentul în care a flat despre patologia fetiței era acasă împreună cu familia să, însă nu a ezitat nici o clipă în a pleca imediat spre spital pentru a-i salva viață copilei.

„În momentul în care am fost sunat de conducerea spitalului, mă pregăteam să iau prânzul cu familia. I-am spus soției să nu mă mai aștepte, i-am spus că voi opera un copil infectat cu COVID-19. A început să plângă. Aș minți dacă aș spune că nu m-am temut. S-a întâmplat totul pe repede înainte, nu ne-am gândit decât că trebuie să salvăm viața copilului” a mai adăugat medicul.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.