Reclamă
Reclamă

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este într-o vizită-fulger în Germania, potrivit agenției de presă germane DPA. Nu pentru întrevederi cu oficiali germani, ci pentru a participa la partida de fotbal din sferturile de finală Turcia-Olanda, din cadrul EURO 2024, care se va desfășura pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Șeful statului turc a decis să anuleze o vizită oficială în Azerbaidjan pentru a-l susține pe fundașul Merih Demiral, care a stârnit un scandal după ce a celebrat un gol cu salutul folosit de o organizație extremistă.

Împreună cu președintele Erdoğan și soția sa Emine Erdoğan au zburat în Germania consilierul președintelui pentru politică externă și securitate, ambasadorul Akif Çağatay Kılıç, și directorul adjunct pentru comunicare, Çağatay Özdemir, potrivit trt.net.tr.

Reclamă

Erdogan va sosi cu puțin timp înainte de începerea meciului pe stadion și va pleca în aceeași seară, a informat biroul său de presă, citat de DPA.

Președintele nu a comentat încă sancționarea internaționalului Merih Demiral pentru gestul său din meciul de optimi de finală cu Austria, cunoscut sub numele de ”salutul lupului” și obișnuit în cercurile extremei drepte turce. Totuși, liderul turc a respins deja criticile, afirmând că jucătorul se mulțumea doar cu a-și exprima ”entuziasmul”.

În Turcia, decizia UEFA de a-l sancționa pe Demiral a suscitat indignarea în anumite sectoare. Postul turc TRT a calificat măsura drept ”scandalosă”, în timp ce președintele Federației Turce de Fotbal, Mehhmet Büyükeksi, a apreciat-o drept ”inacceptabilă, ilegală și politică”.

Ultrașii fotbalului turc au cerut fanilor să facă ”salutul lupului” pe stadionul olimpic din Berlin, iar reacția lui Erdogan la respectivul moment este așteptată cu interes.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro