Recep Erdogan, președintele Turciei, este hotărât ca Israelul să răspundă pentru războiul din Fâșia Gaza și cei peste 11.000 de morți. După ce a anunțat că se va adresa Curții Penale Internaționale pentru crimele de război, liderul de la Ankara cere verificări și în ceea ce privește arsenalul nuclear al Tel Avivului.

Erdogan acuză că Israelul ascunde arme nucleare. „Trebuie inspectate fără îndoială ..”

Recep Erdogan continuă atacurile la adresa Israelului, după ce a acuzat Guvernul de la Tel Aviv de genocid. Liderul de la Ankara spune că statul își ascunde puterea nucleară și că, de fapt, ar deține arme de acest tip.

Mai mult, președintele Turciei cere verificări înainte ca Israelul să folosească aceste arme asupra civililor din Fâșia Gaza.

Ca Turcia, facem acest apel. Armele nucleare ale Israelului trebuie inspectate fără îndoială înainte de a fi prea târziu. Vom urmări acest lucru., a declarat Erdogan.

În mod oficial, Tel Avivul nu a recunoscut niciodată că deține arme nucleare, spre deosebire de SUA și Rusia, care au oferit informații publice despre acest lucru.

Posibilitatea ca arsenalul nuclear să fie folosit în Fâșia Gaza a fost adusă în spațiul public de un ministrul al Guvernului Netanyahu. Acesta a spus că există posibilitatea unui asemenea atac, deși nu a oferit mai multe detalii.

La scurt timp, prim-ministrul Bejamin Netanyahu l-a suspendat pe ministru și s-a dezis de declarațiile sale. În plus, premierul a dat garanții că în războiul împotriva Hamas, Israelul va respecta legile internaționale ale războiului.

Chiar și așa, Recep Erdogan ține un discurs agresiv împotriva Israelului și a Occidentului, care și-a arătat susținerea în războiul împotriva Hamas.

În plus, președintele Turciei a spus că țara sa va trimite ajutoare în Fâșia Gaza, iar ulterior, când războiul va ajunge la final, se va asigura că enclava va fi reconstruită pentru civili.

Dacă se ajunge la încetarea focului, vom face tot ce este necesar pentru a compensa distrugerea cauzată de Israel., a susținut acesta.