Reclamă

Fazan este unul dintre cele mai cunoscute jocuri din copilăria noastră, care ne-a pus mereu intelectul la încercare. Tot ce trebuie să faci este să spui formezi cuvinte din ultimele două litere a cuvântului anterior și este nevoie de minim doi jucători. Este un joc extrem de interesant și provocator în același timp. Dacă și tu te-ai confruntat cu terminațiile cuvintelor „NT” și ai pierdut, află că există un cuvânt la care poți apela în acest sens.

Jocul este destul de simplu, dar îți provoacă mintea să găsești cuvinte noi cu fiecare rundă. Pentru a începe, unul dintre participanți va spune alfabetul în gând, până ce unul dintre colegi va spune „stop”. În acest fel, primul cuvânt va începe cu litera spusă de acesta.

Cuvintele folosite trebuie să fie formate din minim trei litere și să nu se repete pe parcursul jocului. Mereu va fi nevoie de cuvinte noi pe care să le spui și să-ți provoci coechipierul. Cuvintele se vor urma din ultimele două litere a cuvântului spus anterior, pentru a fi și mai distractiv.

Dacă unul dintre participanți se blochează și nu mai știe, acesta va pierde și va primi litera „F.” Așa se va continua până ce unul dintre aceștia primește toate literele ce alcătuiesc numele jocului „Fazan” și va pierde în fața adversarului.

Pixabay

Cuvântul care începe cu „NT”

Problema la acest joc este că cea mai frecventă închidere se face cu literele „NT,” precum „restaurant,” „elefant,” „repetent.” Află că în vocabularul limbii române există un cuvânt care începe cu aceste două litere. În acest fel, nu vei mai fi închis niciodată din cauza acestei combinații.

Cuvântul este „ntur” și este o onomatopee care imită trilurile unei turturici. Cuvântul îl poți folosi de fiecare dată când urmează să fii închis și nu vei mai pierde. Jocul pune mintea oricărui l participant la contribuție și arată un vocabular dezvoltat sau nu.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro