Există femei care aleg epilatul acasă din mai multe motive. Unul dintre ele poate fi cel al situației financiare sau evită să se expună unor riscuri de natură igienică. Însă, dacă alegi să faci lucrul acesta acasă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte pentru a-ți ușura munca. 

Atunci când pilozitatea ta este excesivă, cele mai căutate metode de epilare sunt cele cu ceară tradițională sau din comerț. Se spune că lama îndesește firul de păr și îl face să devină mult mai gros. Sunt și femei însă care apelează la epilarea definitvă, prin laser.

1. Exfolierea pielii și baia cu apă fierbinte te ajută înainte de epilare 

Este indicat ca înainte de epilare să-ți cureți pielea cu un scrub pentru a elimina stratul de piele moartă și a preveni creșterea firelor de păr sub piele, așa cum se întâmplă la majoritatea femeilor. De asemenea, baia fierbinte ajută la deschiderea porilor. Astfel pielea va deveni mult mai catifelată, iar epilarea nu va mai fi atât de dureroasă, în cazul în care decizi să folosești ceara. Dacă preferi lama, nu trebuie să îndeplinești neapărat criteriile de mai sus.

2. Pielea uscată și dezinfectarea sunt 2 elemente principale înainte de epilare

Dacă alegi metoda de epilare cu ceară, ai grijă ca pielea să fie complet uscată, întrucât ceara nu funcționează pe pielea umedă. Evită uleiurile, cremele de corp sau loțiunile înainte de epilare. De asemenea, ai grijă să dezinfectezi foarte bine pentru a evita contactul cu bacteriile.

Poți risca să faci infecții sau să ai iritații pe piele datorită unor factori nedepistați. Dacă transpiri, poți folosi pudra de talc în zona umedă. Aceasta are efectul de a estompa umezeala și de a preveni iritația, întrucât este folosită și pentru zonele intime ale bebelușilor.

Epilatul acasă e un chin pentru tine? Iată ce poți face, pentru a avea rezultate ca la salon
pixabay.com

3. Nu uita să fii blândă cu pielea în momentul epilării și să o hidratezi la final

Majoritatea femeilor consideră procedura de epilare cu ceară un adevărat coșmar și abia așteaptă să se termine. Însă, trebuie să ai răbdare și să nu fii agresivă în timpul epilării, deoarece te poți răni foarte ușor. De asemenea, hidratarea reprezintă un pas foarte important la finalul procedurii.

Încearcă o cremă pe bază de lapte pentru a preveni iritațiile și aspectul inestetic. În caz contrar, aplică un ulei pe bază de plante, cum ar fi mușețelul pentru e calma roșeața și a îndepărta surplusul de ceară rămas pe piele.