Reclamă
Reclamă

În aceste zile, continentul european se confruntă cu o incidență ridicată a cancerului. Potrivit raportului britanic Guardian, peste un milion de diagnostice de boală au fost ratate în timpul epidemiei de coronavirus.

„Impactul virusului corona și accentul pus pe acest virus au scos la iveală deficiențele din sistemele de sănătate și au subminat cercetarea în domeniul cancerului pe întreg continentul. Dacă această problemă nu este abordată în curând, ne-am putea confrunta cu un regres serios”, au declarat experți și oameni de știință de renume în domeniul sănătății.

Sursa: Social media

„Există tot mai multe dovezi că o pondere mai mare de pacienți sunt diagnosticați cu stadii avansate de cancer în comparație cu ratele de dinainte de epidemie, din cauza întârzierilor semnificative în diagnosticarea și tratamentul cancerului”, au declarat experții în medicină.

Aceste probleme vor afecta în cele din urmă supraviețuirea și vor duce la o scădere a calității vieții pentru mulți europeni care se confruntă cu cancerul.

Reclamă

Într-un raport care analizează datele, s-a constatat că, în primul an al epidemiei, clinicile au consultat cu 1,5 milioane mai puțini pacienți bolnavi de cancer decât în perioada anterioară și că unul din doi bolnavi de cancer nu a reușit să beneficieze de o intervenție chirurgicală sau de un tratament de chimioterapie în timp util.

Aproximativ 100 de milioane de teste au fost ratate și, după cum s-a menționat, se estimează că un milion de cetățeni europeni ar putea avea cancer nediagnosticat ca urmare a acestei întârzieri.

De asemenea, raportul afirmă că invazia Rusiei în Ucraina reprezintă o altă provocare uriașă pentru cercetarea în domeniul cancerului în Europa. Într-adevăr, Rusia și Ucraina sunt două dintre cele mai mari contribuții la cercetarea clinică a cancerului din lume.

„Am asistat la un efect de înghețare a cercetării în domeniul cancerului, prin închiderea laboratoarelor și a studiilor clinice care au fost amânate sau anulate în primul val al epidemiei”, spune profesorul Mark Lawler de la Universitatea Queen’s din Belfast.”

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro