Enel România a emis recent un anunț important pentru cei trei milioane de clienți ai săi, oferind sfaturi și recomandări pentru a reduce consumul de energie și implicit facturile în sezonul rece.

Compania subliniază importanța verificării periodice a sistemelor de încălzire pentru a asigura funcționarea optimă și sigură în timpul iernii. Compania a vorbit despre programele specializate de întreținere și verificare a instalațiilor de gaz și despre controalele efectuate la furnizorii de gaze naturale de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Importanța verificării periodice a instalațiilor de gaz

Enel România subliniază importanța verificării periodice a instalațiilor de gaz pentru a asigura funcționarea eficientă și sigură a sistemelor de încălzire.

Compania oferă programe specializate de întreținere și verificare, conforme cu normele în vigoare și standardele de calitate ridicate. Aceste programe au rolul de a evita potențialele probleme și incidente neplăcute, asigurând clienților un confort termic optim în sezonul rece.

Enel România, anunț important pentru toți românii! Ce trebuie să știe oamenii înainte de venirea iernii

Sfaturi pentru verificarea instalațiilor de gaz

Enel România recomandă clienților să verifice instalațiile de gaz înainte de sezonul rece, pentru a se asigura că acestea funcționează în cele mai bune condiții.

Dacă ai o centrală termică, este important să realizezi o verificare periodică la fiecare doi ani. Această măsură va asigura că instalația este în siguranță și că vei beneficia de un consum eficient de energie.

Controale la furnizorii de gaze naturale

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că ANRE desfășoară controale la furnizorii de gaze naturale pentru a verifica dacă aceștia mențin tarifele la un nivel justificat. Există informații potrivit cărora sancțiunile aplicate acestor companii sunt la un “nivel fără precedent”. ANRE va clarifica această situație în perioada următoare.