Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat în cadrul unui interviu detalii privind pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris, punând accent pe securitate și pe diversele planuri de acțiune în cazul unor amenințări teroriste. Anunțul a fost făcut de la șantierul Grand Palais, care va găzdui mai multe evenimente ale jocurilor.

„Avem planuri B și chiar planuri C”, declara Macron, subliniind pregătirea pentru situații de risc și o monitorizare în timp real a potențialelor amenințări. A confirmat reducerea numărului de spectatori la evenimentele gratuite, pentru a crește nivelul de securitate, ajungând la un număr total de aproximativ 320.000 de spectatori.

În contextul internațional tensionat, președintele Francei a reiterat importanța diplomatică a jocurilor, exprimând dorința de a promova un armistițiu olimpic și confirmând discuții pe această temă cu președintele chinez Xi Jinping. De asemenea, Macron a făcut referire la un summit organizat cu o zi înainte de deschiderea oficială a Jocurilor, axat pe sport, alimentație și educație.

Deși sondajele arată o scădere a interesului publicului francez pentru Jocurile Olimpice și preocupări legate de capacitatea de a organiza un eveniment de asemenea amploare în siguranță, președintele a exprimat încredere în responsabilitatea sindicatelor și în colaborarea acestora pentru succesul Jocurilor Olimpice.