Reclamă
Reclamă

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avertizat despre posibilitatea unui război civil în condițiile în care extrema dreaptă și coaliția partidelor de stânga conduc în sondajele pentru alegerile parlamentare anticipate, relatează Euronews.

Cu cinci zile înainte de vot, Adunarea Națională (RN), formațiune de extremă dreapta, se află pe primul loc în sondaje cu 36%, urmată de coaliția de stânga, Noul Front Popular, cu 27%. Partidul centrist al lui Macron, „La République En Marche!”, se situează abia pe locul trei, cu 20%.

Noul Front Popular este o alianță formată din Franța Nesupusă (extremă stânga), Partidul Socialist (centru-stânga), Ecologiștii (eco-stânga; centru-stânga), Partidul Comunist Francez (extremă stânga), Generation.s (centru-stânga) și Place Publique (centru-stânga).

Reclamă

În contextul în care campania electorală se apropie de final, Emmanuel Macron și-a intensificat aparițiile publice, deși aliații săi au avertizat că nepopularitatea sa ar putea să aducă o scădere electorală și mai mare.

Luni, Macron a lansat un avertisment privind posibilitatea izbucnirii unui „război civil” în Franța, subliniind că extremele conduse de RN și Noul Front Popular ar putea destabiliza țara prin programele lor de guvernare.

Apelul său la responsabilitate și mobilizare dirijat către votanți a fost lansat cu doar o zi înainte ca liderul RN, Jordan Bardella, să-și prezinte programul de guvernare.

În concluzie, sondajele arată o luptă acerbă între RN și Noul Front Popular, cele două blocuri politice având programe diferite, dar extremiste, conform afirmațiilor președintelui Emmanuel Macron.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro