Reclamă
Reclamă

Tânăra tenismenă Emma Navarro se impune rapid ca o forță de luat în seamă în turneul de seniori, ajungând în sferturile de finală la Wimbledon din acest an. Navarro, în vârstă de 23 de ani, l-a învins pe campioana la US Open, Coco Gauff, în două seturi: 6-4, 6-3.

„Sunt foarte recunoscătoare să fiu aici, pe teren, la un turneu cu atât de multă istorie și tradiție, unde au jucat atâtea legende înaintea mea”, a declarat Navarro în timpul interviului ei de după meci. „Este o adevărată onoare. Abia aștept să joc din nou.”, a adăugat ea.

Navarro demonstrează la Wimbledonul de anul acesta că este în formă fizică de excepție, după un sezon impresionant. Ea a ajuns în turul trei la Australian Open la începutul acestui an. Potrivit WTA, ea a câștigat 33 de meciuri la nivel de turneu în 2024, de peste două ori mai multe decât a câștigat anul trecut, ceea ce i-au adus venituri de 1.074.546 dolari doar în acest an.

Reclamă

Emma și-a câștigat primul titlu WTA în ianuarie și a urcat de la locul 149 în lume la începutul sezonului trecut până la poziția actuală de numărul 17 mondial. Ea a declarat că în evoluția sa a ajutat-o mentalitatea că trebuie să trateze fiecare meci cu aceeași responsabilitate.

Navarro este fiica lui Ben Navarro, fondatorul și CEO-ul Sherman Financial Group, a cărui avere este evaluată de Forbes la valoarea de 1,5 miliarde de dolari. Într-un interviu pentru Tennis Channel la începutul acestui sezon, Navarro a mărturisit că a moștenit de la tatăl ei atitudinea calmă și mentalitatea.

„Probabil este cel mai deștept tip pe care îl cunosc, ne-a transmis mie și fraților mei multe cunoștințe și înțelepciune de-a lungul anilor”, a spus ea. „M-a învățat multe despre cum să privesc lucrurile, în special pe teren.”

Navarro va juca marți împotriva italiencei Jasmine Paolini pentru un loc în semifinale, având șansa de a-și cimenta numele pe scena internațională a tenisului.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro