Într-un interviu acordat AFP, Bader bin Mubarak, directorul general al fermei piscicole Fish Farm, a declarat că noul proiect dorește să demonstreze cum se pot crește somonii în deșert.

Deși acest peste crește doar în apă rece, în zone precum Norvegia, Marea Britanie, Canada sau Islanda, cei din Dubai doresc să demonstreze că se poate creste această specie de pește și la 45 de grade Celsius.

Directorul general a spus că: ” Reproducerea unui mediu prielnic vieții somonului a fost cel mai dificil lucru. Reproducem răsăritul, apusul, mareele și curenții, și avem de asemena, ape adânci sau de mică adâncime „.

În fiecare lună producția acestui loc sare de 10.000 de kg de somon, iar acest lucru a fost posibil doar datorită prințului moștenitor din Dubai. Șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a sponsorizat acest proiect încă din 2013, an în care a și fost lansat.

Din cauza acestui efort considerabil de a crea un mediu excelent pentru creșterea și înmulțirea somonilor, ferma distribuie din producție doar în Dubai și în restul Emiratelor Arabe Unite.

Bader bin Mubarak declară că:” Emiratele Arabe Unite importă în prezent mai bine de 92% din necesarul de pește, iar noi ne dorim să putem satisface cererea și asigurarea securității alimentare în toate Emiratele”.