Reclamă
Reclamă

Vinerea trecută, Eminem a lansat cel de-al 62-lea single, „Houdini”. Deși melodia a fost criticată de presă, publicul nu este de aceeași părere. O săptămână mai târziu, „Houdini” a devenit cel mai difuzat cântec din Marea Britanie și urmează să devină al 11-lea nr. 1 al rapperului în Marea Britanie. Este cel mai rapid vândut single al său din ultimii 22 de ani și pe cale să devină și cel mai rapid vândut single al acestui an din Marea Britanie, depășind chiar și artiști precum Taylor Swift.

Eminem a reușit să creeze un hit comercial, folosind o mostră recunoscută din piesa „Abracadabra” a Steve Miller Band. Totodată, noul său videoclip îl prezintă pe 50 Cent și revine la stilul umoristic și provocator specific lui Eminem, cunoscut din hituri anterioare, precum „Without Me”.

Popularitatea constantă a lui Eminem nu a fost afectată de criticile anterioare. Albumul său „Music to Be Murdered By” din 2020 a vândut patru milioane de exemplare la nivel global, iar „Kamikaze” a fost cel mai bine vândut album hip-hop din 2018 în SUA.

Reclamă

Chiar dacă Eminem nu mai este perceput ca o figură centrală în cultura rap contemporană, succesul său rămâne remarcabil. DJ-ul britanic de hip-hop, Semtex, îl descrie pe Eminem ca fiind „unul dintre zeii rap”, deși este rezervat în privința noului single. „Nu se potrivește cu nimic altceva, nici cu stilul britanic, nici cu cel american. Mai mult, nu este grozav din punct de vedere creativ. Ca fan, mă gândesc: ai fi putut face mai mult”, a declarat Semtex.

Semtex susține că publicul lui Eminem nu mai este format din fani hip-hop mainstream, ci din oameni care au crescut cu muzica artistului. Lee Thompson, de la Record of the Day, afirmă că succesul lui Eminem „se întinde pe trei generații”, subliniind că artistul a reușit să rămână relevant pentru fanii săi de-a lungul timpului.

În luna mai, Eminem a anunțat lansarea single-ului „Houdini”, la scurt timp după ce și-a anunțat următorul album, „The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)”. Într-o postare pe Instagram, rapperul a discutat despre acest proiect cu magicianul David Blaine. „Mă întrebam, cât de departe putem merge cu această magie? Putem face o cascadorie sau ceva de genul ăsta?”, i-a întrebat Eminem pe Blaine. „Pentru ultimul meu truc, o să-mi fac cariera să dispară”, a răspuns Eminem.

Detalii despre cel de-al 12-lea album de studio al lui Eminem sunt puține, însă colaboratorul și mentorul său, Dr. Dre, a oferit câteva informații la începutul acestui an. În martie, Dre a dezvăluit în emisiunea „Jimmy Kimmel Live!” că a lucrat la mai multe piese din noul album și că abia aștepta să-l asculte în întregime.

În aprilie, Eminem a anunțat „The Death of Slim Shady” cu un teaser transmis în timpul NFL Draft, iar la începutul acestei luni a publicat un necrolog fals în Detroit Free Press pentru a-și lua rămas bun de la alter ego-ul său, Slim Shady.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro