Elwira Petre a fost, de-a lungul celor zece etape din „Asia Express”, motorul echipei Petre. Asta s-a văzut cel mai bine în momentul în care concurenții au fost separați de partenerii lor. Mihai Petre nu s-a descurcat la fel de bine fără soția lui și a recunoscut că fără ea nu este complet. Elwira Petre mereu și-a arătat latura de războinică în competiția „Asia Express”, dar nu mulți știu prin ce momente grele a trecut.

Elwira Petre nu a vorbit niciodată despre punctele ei slabe. Soția lui Mihai a fost mereu o leoiacă atunci când a venit vorba de luptă și de a se menține pe primele poziții în „Asia Express”. Ultime probe i-au purtat pe concurenți la Zidul Plângerii, un loc cu o încărcătură energetică extrem de puternică. Cele două echipe au fost nevoite să scrie pe bilețele numele a trei persoane la care se gândesc mereu.

Elwira Petre, declarații sfâșitoare la Zidul Plângerii. Nimeni nu a știut până acum de ce boală fatală suferă soția lui Mihai Petre
Libertatea

1. Elwira Petre, diagnostic neiertător din partea medicilor.

Acela a fost momentul în care Elwira Petre s-a emoționat extrem de tare și a declarat, pentru prima dată, că a fost diagnosticată cu tumoră. Mihai Petre a vorbit cu lacrimi în ochi despre acel episod trist și a vrut să-i mulțumească, încă o dată, soției sale pentru tot ceea ce face pentru el și pentru cele două fetițe.

„O misiune care m-a lovit direct în suflet. Vreau să-ți mulțumesc că ai rămas puternică și sănătoasă că m-ai speriat rău. Am avut un alt moment foarte dificil în care am crezut că Elwira are o problemă de sănătate iremediabilă. Cineva ne-a anunțat că Elwira este foarte bolnavă. Îmi doresc un singur lucru: familia noastră să fie sănătoasă.”, a spus Mihai Petre.

„Am o tumoare pe coloană și Mihai a fost cel mai apropiat, cel mai bun om atunci cu mine. Numai la el mă gândeam. El a fost cel care m-a ajutat să trec peste. Ne-am schimbat total părerea despre viață.”, a completat Elwira Petre.