Reclamă
Reclamă

Echipa națională a Elveției a încheiat la egalitate, duminică seara, la Frankfurt, scor 1-1, cu reprezentativa Germaniei, în grupa A de la turneul final Euro 2024. Germania și Elveția merg mai departe în optimi.

În aceeași grupă, Ungaria a învins Scoția, 1-0, marcând în minutul al zecelea al prelungirilor. Scoția și Ungaria aveau nevoie de victorie pentru a mai putea spera la calificarea în optimi de pe locul al treilea în grupa A. În prima repriză, nicio echipă nu a reușit să producă ocazii clare de gol, exceptând bara lui Willi Orban din minutul 41, când Szoboszlai a centrat iar fundașul maghiar a reluat cu o lovitură de cap.

Ungurii au cerut penalti în minutul 70, la o căzătură în careul scoțian a lui Barnabas Varga, dar verificarea VAR nu a confirmat infracțiunea și nu s-a dictat lovitură de pedeapsă. Elevii lui Marco Rossi au fost aproape de gol în minutul 90+2, când Kevin Csoboth a trimis în bară, la un contraatac. Portarul maghiar Gulacs a respins șutul lui Hanley din minutul 90+7, dar Csoboth și-a răscumpărat greșeala și a reușit să înscrie pe un contraatac în minutul 90+10. Ungaria s-a impus astfel și speră să se califice în optimi de pe locul al treilea.

Reclamă

La Frankfurt, Germania nu a forțat în fața Elveției, fiind deja calificată în faza următoare. Gazdele au avut un gol anulat în minutul 17, la Robert Andrich, pentru o poziție de ofsaid la Musiala. Elvețienii au reușit să deschidă scorul în minutul 28, prin Dan Ndoye, din pasa lui Freuler. După numai trei minute, Ndoye a încercat din nou poarta germană, dar Neuer a reușit să respingă. În partea secundă, Kimmich a ratat o ocazie uriașă, fiind blocat de Akanji în minutul 70.

Vargas a primit în minutul 84 o pasă de la Duah și a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la marcator. Scorul a rămas 1-0 pentru elvețieni, chiar dacă Havertz a lovit bara în minutul 85, iar Neuer a intervenit excelent la șutul lui Xhaka din minutul 89. Lovitura gazdelor a venit în minutul 90+2, atunci când Niclas Fullkrug a înscris cu o lovitură de cap, aducând egalarea pe tabelă. S-a terminat 1-1.

Germania a câștigat grupa cu 7 puncte, urmată de Elveția cu 5 puncte. Ungaria ocupă locul 3, cu 3 puncte, iar Scoția a încheiat pe ultimul loc, cu un singur punct.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro