Reclamă
Reclamă

Legenda vie a tenisului la nivel mondial, Roger Federer, va fi prima persoană în viață a cărei efigie va fi gravată pe monede în țara sa, Elveţia. Monetăria națională elvețiană anunță că prima monedă cu chipul lui va fi emisă oficial pe data de 23 ianuarie, iar prevânzarea acesteia a început de luni și va dura până pe data de 19 decembrie.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NDOc8p5Xkws[/embedyt]

Moneda sa are valoarea de 20 de franci și vor fi produse doar 55.000 de piese.

A 2-a monedă cu efigia lui Federer va fi din aur, cu o valoare de 50 de franci și va fi lansată anul viitor, la o dată încă nespecificată.

Reclamă

Statul elvețian își motivează decizia prin faptul că Roger Federer nu este doar cel mai titrat tenisman din istorie, ci este implicat și în mai multe proiecte sociale, prin fundația lui de ajutorare a copiilor în calitate de ambasador al UNICEF.

În vârstă de 38 de ani, Roger Federer este jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam – 20 și a fost lider al clasamentului mondial timp de 310 săptămâni, adică mai mult de 6 ani.

Elveţianul este cel care a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni (record). În prezent este clasat pe locul 3 ATP. Este deținător al recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Mare şlem, cu 20 astfel de succese, și în finala Turneului Campionilor, acolo unde a câștigat șase trofee. A fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști. Numeroși jucători de tenis și analiști consideră că Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro