De-a lungul vieții sale, artistul Elton John a reușit performanțe cu care se poate mândri cu adevărat. Lunea aceasta, el a mai adăugat o reușită pe lista acestor împliniri: 29 de ani în care și-a depăsit dependența de alcool.

El povește încă cu mare emoție despre ziua în care s-a decis definitiv să renunțe la alcool, o dependență care i-a măcinat viața până atunci. Totul s-a schimbat în momentul în acre Elton a devenit conștient de faptul că are o problemă și că trebuie să solicite ajutorul oamenilor din jurul său.

Artistul a declarat: „Le mulțumesc tuturor oamenilor cu inimă bună care m-au ajutat în călătoria mea către sobrietate. Sunt etern recunoscător.”

Realizarea sa este una demnă de lăudat, în special pentru că lumea nu ar mai fi fost capabilă să se bucure de arta lui Elton, dacă el nu ar fi renunțat la alcool. Dependențele sunt boli grele, de care nu toți cei afectați reușesc să scape.

În anul 2015, Institutul Național de Abuz al Alcoolului și Alcoolismului a declarat că există 15.1 milioane de persoane dependente de alcool în SUA, iar  88.000 dintre aceștia mor în fiecare an datorită unor afecțiuni cauzate de consumul alcoolului. De asemenea, alcoolismul este ce-a de-a treia cauza a morților din SUA.

An de an, toți mai mulți oameni din toată lumea cad în patimile alcoolului, iar cel mai trist este că foarte rar au curajul să ceară ajutor pentru dependența lor. Aceste date ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru societate, care are datoria să se asigure că fiecare membru al ei duce un trai decent, fără asemenea probleme.