Apple amenințări către Twitter. Elon Musk, care a preluat compania Twitter de mai bine de o lună, a declarat luni „război” companiei Apple. Miliardar a declarat că Apple „amenință” că va elimina rețeaua socială din magazinul de aplicații pentru iPhone.

„Apple a amenințat că va elimina Twitter din App Store, dar refuză să ne spună de ce”, a declarat șeful Twitter, după o serie de tweet-uri în care acuză marca Apple de cenzură și abuz de poziție dominantă.

„Apple a oprit practic publicitatea pe Twitter. Urăsc ei libertatea de exprimare în America?”, a spus el, înainte de a-l apostrofa pe șeful grupului californian în acești termeni: „Ce se întâmplă Tim Cook?

Apple amenințări către Twitter

Sursa: Social media

Elon Musk a postat un meme care arată o mașină numită „Elon” care iese pe autostradă în direcția „declare war”, în loc să continue direct spre „pay 30%”. Acesta este comisionul Apple pentru cheltuielile utilizatorilor prin App Store.

Șeful Tesla pledează pentru o relaxare a moderării conținutului pe rețeaua de socializare, în conformitate cu viziunea sa asupra libertății de exprimare. Recent, a reușit să restabilească contul lui Donald Trump. De asemene, a reușit să interzică alte personalități după ce au încălcat regulile.

Abordarea sa a speriat multe mărci, de la General Motors la Pfizer. Acestea și-au suspendat publicitatea pe platformă. Cifra de afaceri a Twitter depinde în proporție de 90% de veniturile din publicitate.
În primul trimestru al acestui an, Apple a fost cel mai mare advertiser al rețelei. A cheltuit 48 de milioane de dolari, adică peste 4% din veniturile trimestriale.

Lupta împotriva mesajelor problematice (hărțuire, dezinformare, discursuri de ură etc.) este, de asemenea, esențială în raport cu autoritățile (Uniunea Europeană, de exemplu, cere platformelor să elimine rapid conținuturile ilegale) și cu sistemele de operare mobile, și anume iOS (Apple) și Android (Google).

Cei doi giganți pot interzice orice aplicație care nu respectă regulile lor de conținut, cu consecințe „catastrofale” pentru aplicația respectivă, a explicat în urmă cu zece zile fost șef al securității la Twitter.