Elon Musk, directorul executiv al celor de la Tesla, a afirmat că fabrica din New York va fi redeschisă pentru producerea de ventilatoare

Miercuri, liderul companiei Tesla, Elon Musk, a afirmat că fabrica de la Buffalo, din New York, va fi deschisă „cât de curând posibil” pentru a produce ventilatoare, ce sunt foarte necesare datorită răspândirii epidemiei de COVID-19.

Comentariile acestuia, ce au fost postate pe Twitter în ziua de miercuri, survin în urma declarațiilor anterioare conform cărora Tesla ar putea dona ventilatoare sau ar putea mari producția acestora, având în vedere că aceste echipamente sunt esențiale pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19. Acest virus atacă plămânii, cauzând dificultăți acute de respirație și pneumonie. Din păcate, încă nu există un tratament dovedit clinic, iar medicii se bazează pe ventilatoare pentru a ajuta pacienții în a respira, pentru a învinge boala. Există aproximativ 160.000 de ventilatoare în SUA, și alte 12.700 în Rezerva Strategică Națională, conform unui raport de la New York Times.

Reclamă

Săptămâna trecută, compania americană a declarat prin intermediul unui comunicat că producția de la fabrica din Fremont (California) a fost suspendată, acolo asamblandu-se vehicule electrice, fiind suspendată și producția fabricii de la Buffalo (New York). Însă, compania va continua să producă „componentele necesare pentru sferele de activitate importante, cum ar fi unele servicii și unele lanțuri de aprovizionare”.

Însă, având în vedere informațiile publicate de Musk, încă nu a fost decisă data la care fabrica de la Buffalo își va relua activitatea, și nu se știe cât timp va necesita adaptarea anumitor zone din fabrică, ce produce panouri solare. Musk nu a confirmat dacă această inițiativă are în vedere o colaborare cu Medtronic.

Directorul executiv al companiei Medtronic, Omar Ishrak, a afirmat pentru CNBC în ziua de miercuri că producția de ventilatoare a fost mărită, și că lucrează în parteneriat cu alte companii, precum Tesla. Cei de la Medtronic susțin că vor pune la dispoziție planurile de construire ale unui ventilator mai accesibil, pentru a permite și altor companii să producă astfel de ventilatoare, într-o manieră cât mai rapidă. Aceste ventilatoare mai simple, ce sunt mai ușor de produs având în vedere simplitatea ce le caracterizează, pot fi utilizate ca pas intermediar pentru îngrijirea de urgență.

Tesla este unul dintre cei câțiva producători auto, alături de General Motors, Ford și Fiat Chrysler, care au promis să doneze ventilatoare sau să ofere resurse pentru producerea acestora. La începutul acestei săptămâni, cei de la Ford au susținut că lucrează cu GE Healthcare pentru a extinde capacitatea de producție a ventilatoarelor.

General Motors lucrează cu Ventec Life Systems pentru a mări producția aparatelor necesare respirației, precum ventilatoarele. Cei de la Ventec vor folosi logistica producătorului auto american, acumulând expertiza necesară pentru a construi mai multe ventilatoare. Companiile nu au oferit detalii suplimentare, cum ar fi data de la care producția va fi mărită și numărul de ventilatoare ce ar urma a fi produs.