Guvernul din Franța intenționează să mărească vârsta de pensionare, motiv pentru care au fost declanșate proteste în țara condusă de Emmanuel Macron. Elon Musk a sărit în apărarea președintelui francez.

Fondatorul Tesla, Space X și proprietar al Twitter, Elon Musk, a sărit în apărarea președintelui francez Emmanuel Macron, după ce guvernul francez vrea să mărească cu doi ani vârsta de pensionare. Muncitorii francezi au intrat săptămâna trecută în grevă și au organizat proteste în toată țara. A fost oprită circulația trenurilor și producția de electricitate.

Președintele Emmanuel Macron, care este și șeful Guvernului, conform Constituției, a fost apărat de către afaceristul Elon Musk. Acesta a precizat că se poziționează în favoarea creșterii vârstei de pensionare. Miliardarul spune că vârsta de pensionare de 62 de ani a fost stabilită în perioada în care speranța de viață era mult mai mică.

Elon Musk susține creșterea vârstei de pensionare

În acest context, în prezent, fiindcă oamenii trăiesc mult mai bine, este imposibil ca un număr mic de angajați să susțină un număr mare de pensionari.

Intervenția lui Elon Musk a venit după ce guvernul francez a anunțat că intenționează să crească vârsta de pensionare de la 62 de ani, la 64 cu un stagiu de cotizare mărit la 43 de ani. Și la noi în țară sunt planuri de majorare a vârstei de pensionare, dar și de egalizare a acesteia. Între bărbați și femei.

Președintele casei de pensii publice din România, Daniel Baciu, a explicat că femeile vor ieși la pensie la vârsta de 63 de ani, în timp ce bărbații ar rămâne cu borna de 65 de ani. Toate aceste lucruri se vor întâmpla până în anul 2030. Cu toate acestea, potrivit unor prevederi din PNRR, guvernul este obligat să mărească vârsta standard de pensionare la 70 de ani.

Elon Musk susține creșterea vârstei de pensionare! Vești proaste: Se va aplica și românilor

Românii vor ieși mai târziu la pensie

Potrivit Planului național de redresare și reziliență, românii vor primi stimulente pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani. Mai mult decât atât, guvernul va egaliza vârsta de pensionare pentru bărbați și femei.

Cu toate acestea, ministrul muncii, Marius Budăi, a explicat clar că este vorba doar despre o recomandare referitoare la încurajarea vieții active până la 70 de ani. Social-democratul a explicat că nu este vorba de modificarea vârstei de pensionare, opțiunile ce nu există momentan în planurile Executivului.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.