Un nou conflict a izbucnit în lumea tehnologiei. Acesta implică două dintre cele mai cunoscute nume din domeniu, Elon Musk și Mark Zuckerberg. Conflictul se învârte în jurul aplicației WhatsApp. Cunoscutul om de afaceri, Elon Musk, susține că aplicația nu este sigură pentru utilizatori.

Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, aduce critici dure aplicației lui Zuckerberg. Acuzațiile sale se bazează pe ideea că WhatsApp înregistrează în secret utilizatorii. Mai mult, el susține că aplicația accesează microfoanele telefoanelor chiar și în timp ce utilizatorii dorm.

Elon Musk, cu ochii pe giganții tehnologiei

Aceste acuzații au venit după ce Musk a declarat că intenționează să dea în judecată Microsoft. Acum, se pare că Zuckerberg este următorul pe lista sa. Elon Musk a ținut o declarație de presă prin intermediul căreia a dezvăluit că WhatsApp nu oferă un mediu sigur pentru persoanele care o utilizează.

Evenimentul care a declanșat aceste acuzații a fost un tweet. Un utilizator a postat pe Twitter că WhatsApp i-a accesat microfonul telefonului în timp ce dormea. Musk a redistribuit acest mesaj, adăugând un comentariu concis: „Nu poți avea încredere”.

Elon Musk și Mark Zuckerberg, la cuțite! Acuzații grave: Whatsapp te înregistrează pe ascuns, în timp ce dormi Sursa: Social media

Reacția Facebook

Răspunsul Facebook la acuzațiile lui Musk nu a întârziat să apară. Ei au respins acuzațiile. Facebook a susținut că există o problemă cu telefoanele care rulează sistemul de operare Android. Compania a sugerat că problema nu este specifică aplicației WhatsApp. Mai mult, a negat orice intenție malefică de a accesa microfoanele utilizatorilor în timp ce aceștia dorm.

Compania a încercat să asigure utilizatorii că ia în serios confidențialitatea lor. Ei au menționat că lucrează pentru a rezolva orice problemă tehnică care poate apărea. Facebook a subliniat, de asemenea, angajamentul său pentru securitatea datelor utilizatorilor.

Facebook a asigurat că WhatsApp accesează microfonul doar atunci când este efectuat un apel sau când se înregistrează un mesaj vocal sau o înregistrare video. Compania a subliniat că aceste comunicări sunt protejate prin criptare end-to-end. Acest lucru înseamnă că WhatsApp nu are acces la conținutul acestora.