Elon Musk, unul dintre scepticii cu privire la coronavirus, donează mai multe ventilatoare

Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla, și un sceptic declarat în legătură cu subiectul severității epidemiei de coronavirus, a donat mai mult de 1000 de ventilatoare oficialilor din Los Angeles pentru ca aceștia să poată face față pandemiei, în caz că aceasta va deveni mai severă.

Executivul a afirmat într-o postare pe Twitter că a ajutat la achiziționarea a peste 1255 de ventilatoare din China, săptămâna trecută, și a aranjat livrarea acestora în Los Angeles. Liderul a mulțumit personalului de la Tesla și oficialilor din vămile chineze și americane pentru ajutor.

Reclamă

„Elon Musk: ce ziceți de asta? V-am spus acum câteva zile că el ne va ajuta mai mult ca sigur cu 1000 de ventilatoare săptămâna aceasta”, afirma gunvernatorul Californiei, Gavin Newsom, în ziua de luni. „Acestea au ajuns în Los Angeles, iar Elon Musk lucrează deja cu asociația spitalelor și alte entități pentru a monta aceste ventilatoare cât mai curând. Un gest eroic din partea sa.”

Ajutorul din partea lui Musk survine în urma unei postări pe Twitter prin care acesta infirma ipoteza cu privire la o posibilă lipsa de ventilatoare. Antreprenorul a declarat de asemenea că panica provocată de epidemie este „prostească”, și că persoanele tinere precum copiii sunt „practic imune”, în ciuda dovezilor care atestă că virusul îi poate afecta în mod serios și pe aceștia. Musk a petrecut zile „duelând” cu oficialii din California în urma ordinului de izolare emis de aceștia, într-un final Tesla hotărând să suspende producția de la singură fabrică de asamblare pe care o dețin în America.

Averea lui Musk a fost afectată de epidemia de coronavirus. Aceasta crescuse la 41 de milioane de euro în februarie, dar a scăzut la 25 de milioane de euro conform Bloomberg Billionaires Index, un clasament ai celor mai bogați 500 de oameni din lume.

Tesla se alătură celor de la General Motors în rândul companiilor ce au pus la dispoziție ventilatoare, după ce un proprietar de Tesla i-a cerut executivului să construiască aceste mașinării la fabrica americană a brandului.

Newsom susține că 6 companii din California și-au declarat disponibilitatea de a-și pune facilitățile la dispoziție pentru a construi echipament necesar combaterii epidemiei, și că se află în tratative cu încă 25 de furnizori ce doresc să printeze 3D măști pentru lucrătorii din sfera sănătății.

California se află în deficit cu 50.000 de paturi de spital pentru a întruni necesitățile provocate de răspândirea pandemiei, conform guvernatorului. Pentru personalul medical ce se va ocupa de pacienții adiționali, Newsom a afirmat că vor fi procurate 1 miliard de mănuși și mai mult de 500 de milioane de măști.

„Aceste numere nu sunt eronate”, afirma Newsom.