Reclamă
Reclamă

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina a izbucnit în plâns la interviul de pe teren după calificarea în sferturi la Wimbledon. Ea a declarat că i-a fost extrem de greu să joace după ce a aflat de bombardarea spitalului de copii din ţara sa natală, Ucraina.

„Am jucat foarte bine, dar…știți…este o zi foarte grea pentru poporul ucrainean,” a spus Svitolina, care a izbucnit în plâns, în timp ce publicul a aplaudat și a încurajat-o. „Nu a fost ușor să mă concentrez, de dimineață a fost greu să citesc știrile, așa că mă bucur că am putut juca,” a adăugat ea.

Elina Svitolina, favorită 21, a acces în sferturi la Wimbledon, după victoria în fața sportivei chineze Xinyu Wang, locul 42 WTA, scor 6-2, 6-1.

Reclamă

În sferturi, Svitolina va evolua cu sportiva Elena Rîbakina, din Kazahstan, cap de serie 4.

Luni dimineață, Rusia a trimis rachete asupra orașelor din Ucraina, ucigând cel puțin 37 de civili și avariind semnificativ principalul spital de copii din Kiev, în cel mai grav atac aerian din ultimele luni. Părinți cu bebeluși în brațe au ieșit pe stradă în fața spitalului, plângând după atacul care a avut loc în plină zi. Ferestrele au fost sparte și panouri au fost smulse, iar sute de locuitori din Kiev ajutau la îndepărtarea resturilor.

Apărarea aeriană a doborât 30 din cele 38 de rachete folosite în atacul de luni, au declarat forţele aeriene. Cincizeci de clădiri civile, inclusiv clădiri rezidențiale, un centru de afaceri și două facilități medicale au fost avariate în Kiev, în orașele centrale Kivoi Rog și Dnipro și în două orașe din est, a declarat ministrul de interne. Dincolo de bilanțul deceselor, sunt peste 125 de răniți, potrivit presei ucrainene.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro