Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat sâmbătă operațiunea care a permis eliberarea a patru ostatici israelieni din Fâșia Gaza, declarând că aceasta demonstrează că Israelul „nu cedează în fața terorismului”.

„Ați demonstrat că Israelul nu cedează în fața terorismului și acționează cu o creativitate și un curaj nelimitate pentru a-i aduce pe ostaticii noștri acasă. Nu vom renunța până când nu ne vom realiza misiunea și până când nu vom aduce acasă toți ostaticii, pe cei vii și cei morți”, a declarat Netanyahu în atenția forțelor israeliene, potrivit unui comunicat al biroului de presă al premierului.

Armata israeliană a anunțat sâmbătă eliberarea a patru ostatici israelieni în urma unei operațiuni militare „dificile” în centrul Fâșiei Gaza.

Este vorba de Noa Argamani, 26 de ani, Almog Meir Jan, 22 de ani, Andrey Kozlov, 27 de ani, și Shlomi Ziv, 41 de ani, care au fost răpiți de Hamas pe 7 octombrie de la festivalul de muzică electro Nova, a precizat armata.

Potrivit biroului de presă al premierului, Netanyahu a discutat la telefon cu Noa Argamani, a cărei mamă este bolnavă de cancer cerebral.

Răspunzând la o întrebare a premierului care o întreba cum se simte, fosta ostatică a răspuns: „Foarte bucuroasă, nu am vorbit în ebraică de atât de mult timp”.