Anul 2020 va aduce schimbări în învățământ. Astăzi, președintele Klaus Iohannis a aprobat legea pentru reducerea orelor din cadrul învățământului primar, gimnazial și liceal.

Ce schimbări se vor aduce în cadrul planurilor de învățământ? Pentru învățământul primar se vor face 20 de ore, pentru gimnaziu vor fi 25 de ore pe săptămână, iar pentru cel liceal orele vor fi reduse la 30. Schimbările vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2020-2021.

În prezent, numărul de ore pe care elevii îl petrec elevii la școală este unul destul de mare, tocmai de aceea de-a lungul anilor atât profesorii cât și părinții au cerut reducerea acestora. Scopul acestei schimbări este să încurajeze dezvoltarea copiilor și pe alte planuri, nu doar cel strict educațional.

În acest mod, copiii și tinerii vor fi încurajați să se implice în activități extra-școlare, care să contribuie la dezvoltarea lor personală. De asemenea, acest lucu va contribui și la diminuarea nivelului de stres la care sunt supuși.

Klaus Iohannis a declarat că schimbarea numărului de ore va afecta învățământul și pe alte planuri. Va fi necesar ca manualele și programa școlară să fie adaptate, precum și modul în care acestea vor fi folosite de cadrele didactice.

Mulți sunt de părere că această schimbare este una necesară și speră că în timp va duce la o restructurare a învățământului românesc.