Reclamă

Elevii și studenții din România primesc ajutor financiar de la stat. Suma primită poate fi folosită pentru achiziționarea de calculatoare. Demersul este pus în practică prin programul „Euro 200”.

Elevii și studenții din România primesc bani de la stat

Elevii și studenții din România au parte de un ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare. Programul „Euro200” nu este la prima ediție în acest an ci va continua după ce a fost lansat în trecut. Banii vor fi acordați însă sub alt temei legal. Astfel, prin hotărârea nr. 395 din 4 mai 2023 privind modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2004 au apărut o serie de modificări ale programului.

Mai nou, în posesia acestor bani vor putea intra elevii și studenții din învățământul de stat, dar și cel particular acreditate. Cei care intenționează să își cumpere un calculator primind acest ajutor nu trebuie să aibă mai mult de 26 de ani.

De altfel, în principal sunt vizați tinerii care provin din familii cu venituri mici, respectiv cele cu un venit brut mai mic sau egal cu 500 de lei.

Programul Euro200 a fost lansat inițial în 2004, însă cu pauze. Prin intermediul acestuia, tinerii accesează un ajutor de 200 de euro. Cu acești bani, elevii și studenții își pot cumpăra calculatoare cu ajutorul cărora să își crească performanțele de învățare.

În acest sens pot fi cumpărate laptopuri, notebook-uri, ultrabook-uei sau dispozitive din această sferă.

Amendamentele în acest sens au și o serie de date tehnice. În sensul că este recomandată achiziționarea unor calculatoare care să aibă o anumită capacitate.

În România, numeroși elevi, mai ales din mediul rural nu dețin un calculator. Totuși, chiar și cu acest ajutor, nu toți tinerii reușesc să își achiziționeze unul.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro