Reclamă
Reclamă

Elevii români au câștigat trei medalii de argint și una de bronz la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), desfășurată la Brno, în perioada 23-29 iunie, a anunțat vineri ministrul Educației, Ligia Deca.

Elevul Ștefan-Cătălin Savu de la Colegiul Național ‘Ion Luca Caragiale’ Ploiești a obținut o medalie de argint, Mihai-Valeriu Voicu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – o medalie de argint, iar Andrei Paul Iorgulescu de la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ București a obținut, de asemenea, o medalie de argint. Rareș-Felix Tudose de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București a câștigat o medalie de bronz.

Echipa României a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Cheșcă Ciprian-Daniel, Team leader, Liceul Tehnologic ‘Grigore C. Moisil’ Buzău, și Popescu Ioan, deputy leader, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Reclamă

Competiția a fost inițiată de România în anul 1994, devenind în timp una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil. În acest an, au participat echipele reprezentative din 13 țări.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro