Reclamă

Elevii vor primi de acum tichete în valoare de 500 de lei, dacă îndeplinesc cerințele impuse. Această sumă poate fi cheltuită pe articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane, dar și alte articole necesare pentru școală sau grădiniță, de exemplu, îmbrăcăminte.

Preșcolarii și elevii care au o situație financiară precară pot beneficia de tichete sociale în valoare de 500 de lei. Cu această sumă, părinții pot achiziționa pentru cei mici diverse articole ce țin de necesitatea educațională.

„Ordonanța de urgență nr. 133/2020, cu completările și modificările ulterioare, prevede acordarea de sprijin educațional prin sprijin financiar oferit sub forma de tichet social pe suport electronic, pentru achiziționarea de materiale școlare, pentru copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial”, transmite Iulian Cristache, președintele Edupart, într-o postare pe pagina de Facebook.
Elevii care au o situație financiară precară vor primi bani de la stat. Ce sumă se alocă și când se vor depune cererile
România TV

Cine va beneficia de tichetele sociale

  • Preșcolarii înscriși în învățământul de stat care îndeplinesc condițiile pentru obținerea sprijinului educațional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările și completările ulterioare. (…) La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioara solicitării stimulentului educațional. (…). Acordarea tichetelor este condiționată de frecvența regulată la grădiniță. Stimulentul educațional se acordă, la cerere, unuia dintre părinți.
  • Elevii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial. Legea nr. 126/2002 stabilește că pot beneficia de acest sprijin elevii care se află în întreținere familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară (salariul minim brut in 2022 este 2.550 RON, 50% reprezintă 1.275 RON).

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro