Reclamă
Reclamă

Un grup de elevi ruși va merge într-o tabără din Coreea de Nord la sfârșitul lunii iulie, anunță agenția de presă de stat rusă RIA Novosti, citată de Business Insider.

Grigori Gurov, șeful Mișcării celui dintâi, organizație de tineret fondată de Vladimir Putin, a spus că un număr mare de copii ruși sunt așteptați să meargă în tabără și a adăugat că vor fi oferite condiții „excelente”.

Gurov a mai spus că tabăra de vară nord-coreeană va fi echivalentul Artek, un centru de tineret din Crimeea, fostă tabără de pionieri din perioada sovietică. Elevii ruși vor fi trimiși la Tabăra Internațională de Copii din Songdowon în perioada 24 iulie-2 august.

Reclamă

Potrivit site-ului taberei Songdowon, scopul acesteia este să „ajute Coreea de Nord să dezvolte relații cu țările străine”. Copii din Rusia, China, Thailanda, Mongolia și Mexic sunt bineveniți în fiecare an, iar locurile lor sunt subvenționate de stat.

Tabăra include o statuie a lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord, înconjurat de copii, un parc acvatic de dimensiuni mari, un poligon de tir cu arcul, un acvariu și o plajă, potrivit site-ului.

Luna trecută, cele două țări au semnat un acord de parteneriat strategic care include o clauză în baza căreia acestea trebuie să se ajute reciproc în cazul unei agresiuni împotriva oricăreia dintre ele.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro