Elena Udrea, care a fugit din țară, după ce a aflat de condamnarea Instanței Supreme la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în țara vecină, Bulgaria.
La solicitarea autorităților române, vor fi demarate acum procedurile de extrădarea fostului ministru Elena Udrea care acum se află în custodia autorităților din Bulgaria.
Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, după ce a încercat să fugă din țară
Elena Udrea a fost reținută la Kulata, lângă granița cu Grecia. Până acum nu s-a aflat care ar fi fost, până la urmă, destinația finală a acesteia. Se pare totuși că fostul ministru ar fi „fugit” legal din țară pentru că la acel moment nu era condamnată.
„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, precizează un comunicat al MAI, citat de digi24.
Înainte de a constanta „dispariția”, polițiștii au căutat-o la vila din Corbeanca unde aceasta locuia cu iubitul ei, cât și la adresa de domiciliu din Capitală, însă nu se afla în niciunul dintre aceste locuri.
Cine mai ajunge la închisoare în Dosarul Bute
La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare.
Pedepsele din acest dosar fuseseră suspendate în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă, iar sentinţa definitivă în dosarul ‘Gala Bute’ a fost dată de un complet nelegal.
Practic, prin respingerea contestaţiei în anulare, Instanţa supremă a aplicat o hotărâre a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a stabilit că judecătorii naţionali pot ignora o decizie a Curţii Constituţionale, dacă sunt anulate sentinţele în dosarele de fraude cu fonduri europene.