Reclamă
Reclamă

Elena Lasconi a anunțat în exclusivitate la Digi24 că intenționează să candideze pentru președinția României, cu condiția să aibă susținerea totală a colegilor săi din USR. Primarul de la Câmpulung a menționat însă că, în cazul în care va deveni liderul USR, ar putea prefera o ruptură a alianței cu PMP și Forța Dreptei. În ceea ce privește o colaborare cu PNL, Lasconi s-a arătat deschisă dialogului, dar a subliniat necesitatea unor „igienizări la nivelul conducerii”.

„Dacă voi fi președintele USR, dacă voi fi aleasă de toți colegii și dacă voi avea de partea mea Biroul național și secretariatul general, da, o să-mi asum candidatura la prezidențiale. Dacă nu, nu,” a declarat Elena Lasconi. Întrebată dacă românii sunt pregătiți să-și aleagă o femeie președinte, Lasconi a răspuns ferm: „100% da.”

Pe tema unei eventuale mențineri a alianței cu PMP și Forța Dreptei, Elena Lasconi a declarat: „Nu cred că în momentul ăsta e o soluție, dar tot ce urmează să facem, trebuie făcut doar în discuții cu membrii Biroului național, cu filialele din toată țara, pentru că nu e ok să faci alianțe pe genunchi și să te aștepți la rezultate extraordinare.”

Reclamă

În legătură cu o posibilă colaborare cu PNL, care a încheiat de două ori alianțe cu PSD, Lasconi a explicat: „PNL ne-a arătat că a greșit de două ori. E a doua oară când face alianță cu PSD. Eu sunt om al dialogului, pot să discut cu toată lumea, însă va trebui să facă și ei o igienizare la nivelul conducerii. Nu cred că noi vom merge vreodată într-o alianță ca să-l susținem pe Ciucă.”

Elena Lasconi și-a anunțat oficial candidatura pentru șefia USR printr-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook: „Am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat,” a transmis primarul reales din Câmpulung.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro