Reclamă
Reclamă

Elena Lasconi, primarul localității Câmpulung, a sugerat schimbări majore în conducerea USR după eșecul de la alegerile locale și parlamentare din 2024. În cadrul unei intervenții la „Jurnalul de Seară” de la Digi 24, Lasconi a indicat că unii membri din conducerea actuală ar trebui înlocuiți.

Despre Cristian Ghinea, coordonator al Departamentului de Politici Publice al USR, Lasconi a apreciat că acesta ar trebui „să facă un pas în spate”. „El este unul dintre ei (Ghinea) dar asta nu înseamnă că trebuie să plece acasă, trebuie să lucrăm împreună, doar să facă un pas în spate de la conducere. Să nu-i mai vedem în biroul național”, a declarat Lasconi.

Cu toate acestea, Lasconi a menționat că are încredere în alți membri din conducerea partidului. „În Moșteanu am încredere, e cel mai muncitor om pe care-l cunosc. O să-l susțin și la parlamentare, m-a susținut mult și când am decis să intru în USR am avut condiția să nu încerce să mă controleze pentru că o să știe toată țara și să mă ajute”, a explicat ea.

Reclamă

Primarul Câmpulungului a specificat că nu intenționează să scoată pe nimeni din partid. „Nu o să-i scoată nimeni în șuturi din USR”, a spus Lasconi. Ea a enumerat și câțiva colegi cu care ar putea colabora în viitor. „Eu pe Dominic (Fritz) îl respect, îmi place, la fel și cu Lucian Viziteu, îl respect, are o grămadă de calități. Dacă decidem să candidăm pentru că nu ne regăsim în liniile, dacă fiecare dintre aceste trei personaje, printre care și eu, decide să candideze, dacă câștigă Dominic, eu voi fi cot la cot cu el”, a adăugat ea.

Elena Lasconi a vorbit și despre Vlad Voiculescu, precizând că ar putea să lucreze cu el: „Nu cred că e printre primii cinci, Vlad Voiculescu. Eu îl știu înainte de a intra în USR și e un om de calitate.”

Dacă va deveni președinte al USR, Lasconi a promis un „audit pe membri”. „Eu nu cred că s-a făcut vreodată pentru că cei care au fost de fațadă au soarta lui Cioloș sau Nicușor Dan. Dacă vrei să faci treabă, trebuie schimbată toată conducerea”, consideră ea.

„Am vorbit cu Vlad Gheorghe, azi m-a sunat și Cosette Chichirău. Eu țin legătura cu foarte mulți colegi pentru că i-am ajutat în campanie sau cu un sfat. Dacă devii președintele partidului poți să convoci încă un comitet politic în care să iei în discuție două puncte: candidatul la prezidențiale și președintele partidului să fie votat de fiecare membru, nu de delegați.”

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro