Reclamă
Reclamă

Elena Lasconi, noul președinte al USR, a declarat miercuri că în privința familiei tradiționale are o singură sensibilitate, cu căsătoriile. Ea precizează că vede căsătoria ca fiind între un bărbat și o femeie, adăugând că susține parteneriatul civil ‘cu toată ființa ei’, fără nicio discuție. ‘Statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui și în viața nimănui’, a mai spus aceasta.

Lasconi a fost întrebată, după ce a câștigat președinția partidului, despre poziționarea privind familia tradițională, subiect care ar fi fost motivul excluderii sale de pe lista pentru alegerile europarlamentare.

‘V-am spus, am o singură sensibilitate cu căsătoriile, căsătoria o văd între un bărbat și o femeie (…) și susțin parteneriatul civil cu toată ființa mea. Fără nicio discuție. USR este un partid de dreapta, un partid pro libertate și eu cred că statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui și în viața nimănui, ci ar trebui să se ocupe să facă în așa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici și să nu își dorească să plece din țara asta’, a spus Lasconi.

Reclamă

De asemenea, Lasconi a menționat că ‘singurul partid progresist este PSD’. ‘Eu nu am auzit (…) vreodată să îl fi întrebat pe Ciolacu despre treaba cu gay. Ce părere are el? Că ei se declară progresiști, la noi nu spune nicăieri că suntem progresiști’, a mai afirmat Lasconi.

‘Centru-dreapta, partid pro-libertate, aia înseamnă respect față de cetățean, statul nu trebuie să intervină în viața omului’, a spus ea.

Lasconi a mai declarat că din toate discuțiile pe care le-a avut cu cei din comunitatea LGBT, ‘ei sunt foarte supărați pentru că sunt folosiți cumva ca masă de manevră, în alegeri, la patru ani se aduce vorba despre ei dar de fapt nimeni nu are o aplecare serioasă asupra parteneriatului civil. Noi avem proiect, din câte știu’, a explicat aceasta.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro